• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Nakliyeciler çıkış yolu arıyor

Nakliyeciler çıkış yolu arıyor
Yıllardan beri vergi kayıtları olmadığı için hiç bir kurala uyma mecburiyetleri de bulunmayan ve bu nedenden dolayı da nakliye işlerini oldukça düşük bir bedel karşılığında yapabilen korsan nakliyecilerin yarattığı sıkıntıya krizin de eklenmesiyle birlikt

30 YILDIR BÖYLE BİR DARBOĞAZ YAŞAMADI

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde tren yolu hangarı köşesinde vergi mükellefi olarak nakliye işleri yapan Pendikli kamyonet nakliyecisi Mehmet Tarcan ve yanında hammaliye işi yapan Nazım Gürgülü, “30 yıldır bu işi yapıyoruz. Fakat hiç böyle bir darboğazla karşılaşmadık. Korsan nakliyeciler, yıllardır büyük bir rahatsızlık veriyordu ama bu durum, kriz döneminde işlerimizi iyi zora soktu. Korsanların, vergi mükellefiyetleri olmadığı için hiç bir kurala uyma mecburiyetleri de bulunmuyor, dolayısıyla giderleri de epeyce düşük oluyor. Böylelikle, bize göre nakliye işlerini düşük bir bedelle yapma imkanlarına da sahip oluyorlar. Bu durum, haliyle vatandaşlarımızın da işlerine geldiği için korsan nakliyecileri tercih ediyorlar. Hal böyle olunca, biz de oldukça zor bir durumda kalıyoruz ve kurtuluş için çıkış yolu arıyoruz.” diyerek, sorunlarını dile getirdiler.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ, KORSANLAR YÜZÜNDEN

Korsan nakliyecilerin, kendilerine olduğu kadar ilçeye de büyük zarar verdiklerini kaydeden Pendikli nakliyeciler, “Biz vergi mükellefi olduğumuz için belli yasalara uymak zorundayız. Özellikle döküm için aldığımız molozları, özel döküm sahalarına bedel ödeyerek döküm yapabiliyoruz. Bu nedenle korsan çalışanlara göre yüksek bedel istediğimiz için, 15 günde bir iş ya çıkıyor, ya çıkmıyor. Korsanlar ise, ucuz bedel karşılığı aldıkları molozları  yol kenarlarına dökerek, bizim işlerimizi engelledikleri gibi, çevre kirliliğine de sebebiyet veriyorlar. Bu durumun farkında olmayan vatandaşlarımız da, bir taraftan ucuz iş yaptırdıkları için sevinirken, diğer taraftan da cadde ve sokaklarımız molozlarla doluyor diyerek isyan ediyorlar. Vatandaşlarımız, bilinçlenmeli ve bu insanlara iş yaptırmamalıdır.” şeklinde konuştular.

KORSAN NAKLİYE’YE GÖZ YUMULMAMALI

Her iş kolunda olduğu gibi, korsan çalışanlara göz yumulmaması gerektiğini ifade eden nakliyeci Mehmet Tarcan, “Korsan nakliyeciler, hem vergi kaçırdıkları için devleti zarara uğratıyorlar, hem de çevre kirliliğine neden oluyorlar. Üstelik bunu yaparken, bizim gibi vergi mükellefi olarak yasalara uygun bir şekilde çalışanların ekmeklerine de mani oluyorlar. Yetkililer bu sorunun üzerine ivedilikle giderek, çözüm bulmalıdırlar.” diyerek, yetkililerden yardım istiyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113