• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Murat Türkyılmaz'dan yerel basına destek teklifi

Murat Türkyılmaz'dan yerel basına destek teklifi
AK PARTİ İBB Gurup sözcüsü Murat Türkyılmaz, yerel basına destek verilmesi için teklif sundu…

AK Parti İStanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Av.Murat Türkyılmaz, yerel basına destek verilmesini içeren teklifini İBB meclis başkanlığına sundu.

Türkyılmaz teklifinde şu görüşlere yer verdi;

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU:

Basın Yayın Organlarına Destek Hakkında

TEKLİF:

Basın ve genel anlamıyla medya ; gelişmiş demokratik toplumlarda kamu otoritesi ile kamuoyu arasında bir köprü görevi görmesi , mevcut iletişim kanallarıyla toplulukların haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesine yardımcı olmaktadır.

Bilhassa gazeteler doğru ve güvenilir haberin adresi ve etkili bir duyuru mecrası olma özelliğini uzun yıllardır sürdürmektedir. Gazetelere destek olunması benzer gelişmiş ülkelerde de olduğu üzere sosyal sorumluluklar arasında yer almaktadır.

Bununla birlikte Meclisimizin ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu kararların halkımıza gazeteler aracılığıyla duyurulması , halkımızın Meclisimizin ve Belediyemizin faaliyetlerinden daha fazla haberdar olmasını ve aleniyeti sağlayacağı gibi , şeffaflık ilkesine de hizmet edeceği kanaatindeyiz.

Bu itibarla , Meclisimizin aldığı kararların halkımıza etkin bir şekilde iletilmesi ve yaşanılan tiraj kayıplarındaki olumsuz etkinin giderilmesine yönelik gazetelere destek olunması amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 14.maddesine göre “Belediye hizmetlerinin , vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulacağı” Belediyenin görevleri arasında gösterildiğinden ve yine aynı Kanunun Meclis kararlarının kesinleşmesi başlıklı 23.maddesinin “Kesinleşen Meclis Kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur.”hükmü kapsamında , İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul ‘ daki yaygın ( ulusal) , bölgesel ve yerel gazetelerin tamamında duyurulması , söz konusu karar özetlerinin ilan giderlerinin Belediyemizce karşılanmasını ve teklifin gündeme alınarak Hukuk Komisyonu’na havalesini arz ederiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113