• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Muhteşem hadis şöleni

Muhteşem hadis şöleni
Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi?nce geleneksel olarak düzenlenen ?Ezbere Hadis Okuma Yarışması?, 8 Mayıs Pazar günü, okulun konferans salonunda, yoğun bir katılımla yapıldı.


Üç gurup halinde düzenlenen yarışmaya, yüzlerce öğrenci katıldı. Elemeler sonrasında finale kalan öğrenciler, yarışma sonuna kadar, Hz. Peygamberin (S.A.V) özlemiyle yanıp tutuşan halkımız tarafından huzur içinde takip edildi.
HADİS BÜLBÜLLERİ TAM NOT ALDILAR
Daha önceden ezberledikleri hadisleri, metin ve meal olarak büyük bir titizlikle okuyan öğrenciler, maharetlerini sergilediler. Yarışmaya katılan protokol mensupları ve misafirler, hadis bülbüllerine tam not verdiler.
Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin GÖK, İlçe Müftüsü Ümit ÇİMEN, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Rüstem Kabil, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal KIRAÇ, Kartal İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Eşref Ergün, AK Parti Milletvekili adayları, Saadet Partisi Milletvekili adayları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve binlerce davetlinin katıldığı yarışmada, okul müdürü Bekir AKMAN, yaptığı açılış konuşmasında, İmam Hatip Lisesi’nin ayrıcalığından, bu okullarda yapılan mesleki çalışma ve yarışmaların, öneminden bahsetti. AKMAN, özellikle de, hadis yarışmalarının yapılma gerekçelerinden bahsederken, bir takım insanların, Kur’an Müslümanlığı adına, Hadis-i Şerif’leri, insanların hayatından silerek, sığ ve yaşanmaz bir İslam arzusunda olduklarını vurguladı. 
AKMAN, konuşmasında ayrıca, çocuklarımıza, Hadis-i Şerif’leri ezberleterek, onların Peygamber dilinden konuşmalarını arzu ettiklerini, Hz. Peygamber’in (S.A.V.) sözlerinin, vahiy eseri olduğunu, O’nun heva ve hevesinden bir şey konuşmadığını, konuştuklarının tamamının, Yüce Allah’ın (C.C.) kontrolünde olduğunu ifade etti.
Okul müdürü AKMAN, sözlerini, yarışmada emeği geçen idarecilere, aile birliği üyelerine, öğretmenlere, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere ve yar?şmaya teşrif eden misafirlere teşekkür ederek sonlandırdı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Üç bölüm halinde yapılan yarışmanın ilk bölümünde, 40 Hadis, ikinci bölümde 60 ve üzeri hadis, üçüncü ve son bölümde ise 100 ve üzeri Hadis ezberleyen öğrenciler yarıştı.
Yarışma sonrasında her üç kategoride dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Birinci olan öğrenciye ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin GÖK vererek kısa bir konuşma yapt?. Diğer öğrencilere de, protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
NAAT, VEDA HUTBESİ VE KONSER, BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Yarışma aralarında sahneye çıkan A-12D sınıfından Rumeysa Nur ÇEKİCİ, ‘’Necid Çölleri’’ adlı naatı okurken, Muhammed Yakup KEPENEK ve Büşra ÖZDEMİR adlı öğrenciler de bütün katılımcıların ayakta ve büyük bir dikkatle dinledikleri Veda Hutbesi’ni okudular. Programda ayrıca, okulun Türk Tasavvuf Musikisi Korosu da, kısa bir konser verdi.
Yarışma sonucunda dereceye giren öğrenci ve ödülleri şöyle;
100 Hadis ve üzeri:
1. M. Yakup KEPENEK: Umre, 5 Çeyrek Altın ve Kitap.
 2. Sümeyye OLGAÇ: Umre, 3 Çeyrek Altın ve Kitap.
 3. Muhsin KAYRA: Umre, 2 Çeyrek Altın ve Kitap.
 60 Hadis ve üzeri:
 1. Besna ACAR: Umre, 2 Çeyrek Altın ve Kitap
 2. Büşra KAYMAZ: Dizüstü bilgisayar, 1 Çeyrek Alt?n ve Kitap
  3. Esra ALTUN: 5 Çeyrek Altın,
 Katılan herkese 1 çeyrek altın
  40 Hadis ve üzeri
  1. Sibel ARAS:  Umre+Kitap
  2. İmran KELEŞ:  Dizüstü Bilgisayarı
  3. S. Sema KEPENEK: 4 Çeyrek Altın
  Katılan herkese 1 çeyrek altın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113