• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Muhtarlara ve sekreterlere maaş bağladı

Muhtarlara ve sekreterlere maaş bağladı
Başkanlığını Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delibalta?nın yaptığı İstanbul Muhtarlar Federasyonu, olağan toplantısını 21 aralık cumartesi günü Ümraniye Belediyesi Sosyal Tesislerinde yaptı.

Muhtarlar Koca Muhtar için toplandılar

Toplantıya İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye Meclis üyeleri ve 39 ilçenin muhtarları katıldı.

Pendik’i Velibaba Mahalle Muhtarı Şükrü Aydemir ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Yılmaz Yaman temsil etti. Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta yaptı. Delibalta, "Muhtar dostu Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.Türkiye’ye örnek olarak muhtarlarımızın özlük haklarında iyileştirme yapan Hasan Can Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.  Kendisi muhtarlık sekreteri maaşı ile SSK pirimlerini yatıran başkan olarak İstanbul’da ve Türkiye'de öncülük yapmıştır. Bugün 900TL maaş almamıza vesile olan 5393 sayılı kanunun 9’uncu maddesinin düzenlenmesinin mimarı daHasan Can başkanımızdır. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum."dedi.

Ordu Merkez Mahalle Muhtarlık görevini de yürüten Türkiye Muhtarlar Konfedarasyon Başkanı Hüseyen Akdeniz, çocukluk yıllarında Ümraniyede bulunduğunu o günkü Ümraniye ile bugünkü Ümraniye arnasında mukayese edilmeyecek kadar değişime şahit olduğunu belirterek, "Muhtarlarımıza yaptığı katkılardan dolayı Hasan Can başkanımıza teşekkür ediyorum. İnanın bu övgüler az bile." dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İstanbul’un 39 ilçesinin muhtarlarıyla birarada olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu, muhtarlık müessesine AK Parti'nin bakışının çok olumlu olduğunu kaydetti. Çakıroğlu, "Hükümetimiz tarafından geçen yıl yürürlüğe giren 5393 sayılı yasa bunun bir kanıtıdır. Bundan böyle muhtarlarımız için daha da iyi adımların atılacağından umutluyum. Liderlik çok önemli ve yönetimdeki kabiliyetle pekiştiğinde insanlara faydalı olmaktır. Sizlerin her biriniz mahallenin liderisiniz, bizim için çok değerlisiniz." ifadesinde bulundu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yoğun bir alkış eşliğinde kürsüye geldi. Bugüne kadar yaptığı tüm işlerde hep vatandaşın menfaatini kolladığını, yapılan icraatlarda Ümraniye Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek projeler ürettiklerini kaydetti. Can, 2 B Yasası, personel alımı, ve muhtarların özlük haklarına kavuşmalarının  bunlardan  sadece birkaçı olduğunu söyledi. Can, "Muhtarlarımıza bugüne kadar destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bizler nasıl seçimle is başına geldiysek, sizlerde seçilerek işbaşına gelen, toplum tarafından kabul gören insanlar olarak başımızın üzerinde yeriniz var. Bizim oralarda belediye başkanına Koca muhtar derler. Yani biz aynı zamanda meslektaşız." ifadesinde bulundu.

İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul’dan yola çıktık Ankara’ya gidiyorduk, Kadir Delibalta aradı muhtarlar toplantımız var sizleride aramızda görmek isteris dedi,önemli bir toplantıya giderken sözkonusu siz muhtarlar olunca bundan daha önemli ne olabilirki dedim ve yoldan geri döndüm, sizlerle birlikte olmak bu salondu sizlerle dertleşmek aynı havayı solumak benim için bir şereftir hep muhtarların yanındayız bundan böylede yanınızda olacağız dedi.

 

Daha sonra federasyon başkanlığınca Ümraniye Belediye Hasan can’a bir plaket taktim edildi. Sosyal tesis önünde toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu. 

















  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113