• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Milyonlarca kişi tıkladı!

Milyonlarca kişi tıkladı!
Sonbahar mevsimi geldikten sonra yazlık kıyafetler rafa kaldırıldı. Sonbahar mevsimine ilişkin Google çok özel bir paylaşım yaptı.

Sonbahar mevsimi Google tarafından da özel bir doodle ile paylaşıldı. Milyonlarca kullanıcı Google'ın anasayfasında yer alan tasarıma tıklayarak sonbahar mevsimi ile ilgili içeriklere kolaylıkla ulaşabildi.
Sonbahar mevsimi geldi çattı. Milyonlarca vatandaş mevsim değişikliğiyle birlikte kendinde de değişiklikler hissedebiliyor. Yapılan işler, yaşam tarzı, seyahatler doğal olarak alışveriş… Bunun yanında koronavirüs tehdidi devam ederken farklı hastalıklar da bu mevsimde etkisini daha fazla gösterebiliyor. Boğaz ağrıları, gribal enfeksiyonlar…

Sonbahar mevsiminin yine en güzel yanlarından biri de doğal güzellikleri. Kuşkusuz insanlar bir yere gezintiye çıktığında video ve fotoğraf çekme tutkusunu elinden bırakmıyor.

Sonbahar, Google tarafından bugüne özel Doodle olarak kullanıcıların karşısına çıktı. Sonbahar’ın ilk günü olarak kabul edilen, 22 Eylül'den itibaren gündüzler kısalır, geceler uzamaya başlar. İşte son bahar ekinoksu ve merak edilenler…

Sonbahar mevsimi ne zaman başlar?
Google'ın ana sayfasına taşıdığı Doodle'a giriş yapınca kullanıcıların karşısına Sonbahar'ın tarihleri olan 22 Eylül – 21 Aralık çıkıyor.

Yaz ve kış mevsimleri arasında yer alan sonbahar, Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk geliyor.

Kış mevsiminin habercisi olarak görülen sonbahar'da gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar.

Sonbahar ekinoksu nedir?
23 Eylül, Sonbahar’ın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olarak adlandırılır. Kuzey ve Güney Yarım Küre, güneş ışınları öğle vаkti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmеye başlar. Bu tarihten itibаren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur . Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır .

Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktаsında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113