• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

Ümit Kahyaoğlu


12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için sukünet devam ediyor. Anadolu’da bir çok vilayette aday adayları kampanyaya başlarken, bölgemizde aday adayı olmayı düşünen isimlerden, bir iki isim haricinde ses çıkmadı.
Bir çok ismin kulis yaptığını, nabız yokladığını biliyoruz. Ancak, aday adaylığı netleşen, yalnızca Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya ve Pendik Belediye Başkanlık Danışmanı Ekrem Okutan var.
Erol Kaya’nın, büyük olasılıkla aday olacağı, hatta ilk 10 arasında kendisine yer bulacağı bilgisini almış bulunuyorum. Ankara’da yaklaşık iki yıldır başbakanla birlikte çalışan Erol KAYA’nın, seçilebilecek sıradan aday olması sürpriz olmayacak.
Diğer isim Ekrem OKUTAN ise, başbakan ile tanışıklığı olan bir sima. Recep Tayyip Erdoğan, iki kez kendisini arayıp, hatır soruyor. Başbakan’ın, büyükşehir belediye başkanlığı döneminde birlikte çalışmış, kendisine mesai arkadaşlığı yapmış.
Halen Pendik Belediyesi’nde başkan danışmanı olarak görev yapan OKUTAN, Star Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yapıyor.
Başbakan’ın, TBMM kadrosunu önemli ölçüde yenileyeceği ve milletvekillerinin, en az %70’ini değiştireceğini biliyoruz. Genç ve eğitimli isimlerle yoluna devam edeceği ifade ediliyor başbakanın.
1. bölge olarak bilinen İstanbul Anadolu Yakası’ndaki milletvekili sayısı, 29’a yükseldi. İktidar partisinin bu bölgeden, en az 18 milletvekili çıkarma potansiyeli var.
Aday adayı olmayı düşünen isimler için şans, biraz daha artmış bulunuyor. AK Parti’den ilk 20 sıraya girebilmek, milletvekili olmak anlamına geliyor.
Teşkilatların desteği önemli. Başbakanın gözüne girebilmek, güvendiği çevrelerin referanslarını da alabilmek, bir o kadar önem arzediyor.
Her şeyden önemlisi, medeni cesaret ve öz güven.
Niçin milletvekili olmak istiyorum? Sorusuna verilecek olan cevap, bizce en önemlisi.
Milletvekili olmak için, milletvekili olmayı istemek.
Millete, devlete, hizmetkar olabilmek için göreve talip olmak.
Milletvekili olmak için, makam egosunu tatmin etmek için göreve talip olanlar, makamlardan düşünce unutulup, gidiyor ve siliniyorlar.
Hizmetkar olmayı arzulayanlar, Hakk’ın rızasını kazanma heveslileri ise, baş tacı olup, dua alıyorlar. Halk, onları, her daim hayırla yad ediyor.
Buna merhum Adnan KAHVECİ, en güzel örnek.
Vefatının üzerinden yıllar geçti, ama o unutulmadı.
Halk, yeni Adnan KAHVECİ’leri arzuluyor.

Bu yazı toplam 1869 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113