• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Metro 2013?te Kurtköy?de

Metro 2013?te Kurtköy?de
Belediye Başkanı Kenan Şahin, ?Halk Meclisi? toplantıları kapsamında, Kurtköy Ekşioğlu Vakfı?nda, vatandaşlarla bir araya geldi. Slayt gösterisi eşliğinde, ilçe geneli ve Kurtköy bölgesindeki projeler hakkında bilgi veren başkan Şahin, geçtiğimiz iki yıl


Göreve geldiği günden bu yana, altyapıdan kültür-sanata, eğitimden sağlığa kadar farklı alanlarda, Pendik için en iyi olanı yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen başkan Şahin; “Esnaf ziyaretlerimiz, halk günlerimiz ve halk meclisimizle, ilçedeki çalışmalar hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. İnanın, bu süreçte en az uğradığım yer, evim. Pendik için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bugüne kadar yapmış oldukları hizmetleri, halkla görüşerek gerçekleştirdiklerini kaydeden Şahin, kentsel dönüşümden metroya kadar pek çok konuda, Kurtköylülere bilgiler verdi.
Metro, 2013’te hazır
Ulaşım konusunda, yeni İETT hatlarının kısa sürede Kurtköy’de devreye gireceğini belirten belediye başkanı Kenan Şahin; “Kadıköy-Pendik metro çalışmalarının tarihi belli. Kurtköy Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar olan kısım da, 2013’de sonlandırılmış olacak” dedi.
Teknopark’ın temeli
Mayıs ayında
Belediye başkanı Kenan Şahin toplantıda, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük Ar-Ge merkezinin, Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da olacağının bilgisini vererek, dev tesisin temellerinin, Mayıs ayında atılacağını söyledi. Başkan Şahin, bu proje sayesinde Pendik’in, Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacağını da sözlerine ekledi. 
Metro 2013’te hazır
   Ulaşım konusunda, yeni İETT hatlarının, kısa sürede Kurtköy’de devreye gireceğini belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Kadıköy-Pendik metro çalışmalarının tarihi belli, Kurtköy Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar olan kısım da, 2013’de sonlandırılmış olacak.” dedi.
TEKNOPARK’IN TEMELLERİ MAYIS AYI’NDA
  Belediye Başkanı Kenan Şahin, toplantıda, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük Ar-Ge merkezinin, Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da olacağı bilgisini vererek, dev tesisin temellerinin, Mayıs Ayı’nda atılacağını söyledi. Başkan Şahin, bu proje sayesinde Pendik’in, Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacağını da sözlerine ekledi.
Bölge, eğitimin de
merkezi oluyor
  Konuşmasında, Kurtköy’ün genç nüfus potansiyeline de değinen Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kurtköy Kapalı Yüzme Havuzu’nun ihale sürecinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda bittiğini ve kısa süre sonra hizmete gireceğini söyledi. Bunun yanı sıra, Harmandere Endüstri Meslek Lisesi’nin, uzun uğraşlar sonucu, İl Özel İdaresi ile yapılan görüşmeler neticesinde bitirildiğini ve sadece çevre düzenlemesinin kaldığını belirten Başkan Şahin; “Türk Hava Yolları ile görüşmelerimiz sürüyor. Burada okuyan çocuklar, HABOM (Hava Bakım ve Onarım Merkezi) bünyesinde çalışabilecek” dedi.
Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi’ne de değinen Başkan Şahin, okulun, bu yıl yıkılıp tekrar yapılacağını, Kurtköy Fen Anadolu Meslek Lisesi’nin temellerinin de, kısa sürede atılacağını belirtti. Kurtköy Halk Eğitimi Merkezi’nin ise, gelecek yıl hizmete gireceğini ifade eden başkan Şahin; “Çamlık Mahallesi’nde, Çamlık Spor Lisesi’nin temelleri atılacak. Sanayi Mahallesi’nde ise, yeni bir ilköğretim okulunun yapılması söz konusu.” dedi ve bir de, üniversite müjdesi verdi.
Şubat ayında, Gedik Holding'in, vakıf üniversitesi kurulması konusunda girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Şahin, YÖK'ün, başvuruyu olumlu şekilde cevaplaması halinde, kısa sürede 6 fakülte ve 30 bölümlük GEDİK Üniversitesi'nin, Pendik'te, inşaasına başlanacağını söyledi.
Yenişehir’e 200 yataklı
Devlet Hastanesi
  Sağlık çalışmaları konusunda da bilgiler veren Kenan Şahin, Türkiye’nin en büyük sağlık kurumu olan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Pendik’te hizmete girdiğini, buna ek olarak, Yenişehir Bölgesi’nde 200 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılacağının müjdesini verdi. Dünyanın sayılı hastanelerinden olan Cleveland Clinic Hastanesi’nin, Teknopark içinde yer alacağını, Hilal Konutları’nda da otistik çocuklar için yeni bir merkezin inşa edileceğini söyledi. 
Pek çok konuda bilgi veren Şahin, Pendik’i, vatandaşlarla birlikte karar vererek, yönetmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113