• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Kutlu Doğum Haftası, toplumsal barış ve huzurumuza vesile olsun

Kutlu Doğum Haftası, toplumsal barış ve huzurumuza vesile olsun
Pendik Müftüsü Ziya Ersin, yaklaşmakta olan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, müftülük olarak Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinlikleri?yle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydederek, bu kutlu haftanın, ülkemizde t



EFENDİMİZİN GÜZEL AHLAKINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYORUZ
Müftü Ziya Ersin yaptığı açıklamada, 1989 yılından itibaren her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın amacının, Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek yaşantısını ve öğretilerini, milletimizin gözleri önüne sererek, hatırlatmak, bu vesileyle de toplumsal barış ve huzurun yerleşmesine katkı sunmak olduğunu ifade etti.

TÜM İNSANLIĞA İYİLİKLER VE GÜZELLİKLER GETİRSİN
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Pendik Müftülüğü’nün de çeşitli etkinlikler tertipleyerek, bu haftayı anlam ve önemine binayen coşkuyla kutlacağını ve vatandaşların dikkatlerinin bu yöne çekileceğini ifade eden müftü Ersin, “Kutlu Doğum Haftası’nın, milletimiz, memleketimiz ve tüm insanlığa hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Tüm Pendiklilere selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, iyilikler ve güzellikler diliyorum.” diyerek, Pendiklileri etkinliklere iştirak etmeye davet etti.

PENDİKLİLER KUTLU DOĞUM’U BU YIL DOLU DOLU YAŞAYACAK
Oldukça kapsamlı bir dizi etkinlikler düzenleyen Pendik Müftülüğü, hafta vesilesiyle, 14-15-16 Nisan tarihlerinde 14:30-17 saatleri arasında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Kur’an Ziyafeti”, “Kur’an ve Hz. Muhammed (S.A.V.)” ve “Kur’an ve İnsan” konulu üç adet konferans gerçekleştirecek. İlk konferansın konuğu Beyazıt İmam Hatibi Suat Göztok, ikinci konferansın konuğu ilçe vaizesi Zehra Ülgür, üçüncü konferansın konuğu ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Bozkurt olacak.
Müftülük yetkilileri, kutlama etkinlikleri kapsamında hafta boyunca, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okul idarecileri ve öğrenciler ile hastanelere çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.

KUTLU DOĞUM AŞI, GÜL VE 4 BİN KUR’AN DAĞITILACAK
Hafta dolayısıyla mahallelerde bulunan 12 camide Kutlu Doğum Özel Programları tertipleyen müftülük, bu kapsamda gerçekleştirilen programlar akabinde vatandaşlara, Türkçe Mealli 4000 Kur’an-ı Kerim, gül ve Kutlu Doğum Aşı da dağıtacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113