• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Kutlu Doğum Haftası açılış programı yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası açılış programı yapıldı.
Tuzla Protokolü ve halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış programı İdris Güllüce Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.


Konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu katılırken Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İlçe Müftüsü Veysi Patır ve çok sayıda din görevlisinin yanısıra vatandaşlarda katıldığı açılış programı Tuzla Şahsuvaroğlu Kur’an Kursu hocalarıdan Hafız Selman Adın’ın Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Kutlu Doğum program ve faaliyetleri hakkında ilk konuşmayı müftü Veysi Patır yaptı. Patır Resulullah aşkına ilmi ziyafetimize hoşgeldiniz  buraya toplanan bu çoşkulu kalabalığı alemlerin efendisini örnek alma ve yaşama şerfine nail olma temennisi ile hepinizi saygı ile selamlıyorum dedi.
Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 1400 yıl önce bir müstesna doğum gerçekleşti cahiliye devrine son veren insanlığa ışık tutan herzamankinden daha fazla adalete ihtiyacımız olduğu bu günlerde o’nun evrensel değerleri 1400 yıl önce benimsemiş bir adalet duygusuna ihtiyacımız var ifadesinde bulundu
Kaymakam Mümin Heybet bu salonda birçok program düzenlendi bende birçoğuna şahit oldum ancak bugünkü programın önem ve çoşkusu çok farklı, heyecanlı  dedi. Heybet HZ Peygamberi anmak önemli anca anmaktan ziyade onu anlamak dahada önemli diye düşünüyorum ifadesinde bulundu
Sözü konuşmacı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu aldı . Aşikkutlu “Kutlu Doğum Haftası dışındaki zamanlarda da Sevgili Peygamberimiz anlamak için önce kuranı kerimi iyi anlamak lazımdır, Kur’an-ı Kerim anlatılmaktadır. Bu hafta ise daha çok üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yıl farklı konular üzerinde Kutlu Doğum Haftası konuşulacak, anlatılacak. Kur’an-Kerim ve Hz. Peygamberimiz” konusu konferanslar ve panellerde anlatılacaktır.
Bu yılın özelliği ise, kitabımız Kur’an-Kerim’in yeryüzüne inişinin 1400. yılının Kutlu Doğum Haftasına denk gelmesi ile anlamı daha da artmaktadır. Sevgili Peygamberimiz ve Kur’an-ı Kerim özleşmiştir. Peygamberimiz Kuran’ı Kerim’in canlı haliydi. Bizlerde Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, iyi anlayacak ve iyi anlatmış oluruz.”diyerek” Tüm İslam Aleminin Kutlu Doğum Haftasını böyle okuması lazım gelir dedi.








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113