• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kurtulmuş: Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz

Kurtulmuş: Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini belirterek, yeni Türkiye'nin inşası konusunda dört temel hususun yerine getirileceğini söyledi.

İHA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mazbata töreni için geldiği memleketi Ordu'da teşkilatlarla öğle yemeğinde bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen yemeğe Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları ve davetliler katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 1 Kasım'dan sonra ortaya çıkan siyasi tablo ile yeni Türkiye'nin inşası konusunda adımlar atılacağını söyledi. Yeni Türkiye'nin inşası konusunda dört temel unsurun olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bunların huzur, güven ve istikrar, ekonomik ve siyasi reformların sürdürülmesi, terörün sona erdirilmesi ve son olarak seçim vaatlerinin yerine getirilmesi olduğunu belirtti.

 

"HUZUR, GÜVEN VE İSTİKRARI TEMİN EDECEĞİZ"

Yeni Türkiye'nin inşası konusunda dört temel unsur olduğunu aktaran Kurtulmuş, bunların başında huzur, güven ve istikrarın yanı sıra ekonomik ve siyasi reformların sürdürülmesi olduğunu belirtti. Bu konular üzerinde çalışacaklarını aktaran Kurtulmuş, "Yeni Türkiye'nin inşası konusunda dört temel nokta var. Birincisi milletimizin bu seçimde öncelediği şey, huzur, güven ve istikrardı. Dolayısıyla huzuru, güveni ve istikrarı temin ve teşhis edecek, arttıracak her türlü adımı atacağız ve inşallah milletimizin bize yüklemiş olduğu bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. İkincisi ise 'ekonomik ve siyasi reformların sürdürülmesi'. AK Parti iktidara yeni geliyor değil, 13 yıldır iktidarda. Bu 13 yıl içerisinde hem ekonomide hem siyasette hukuki reformlarda yaptığımız, atılmış çok güzel adımlar var. Atılamayan adımlar da var, eksik kalanlar da var. Önümüzdeki dönem 1 Kasım iradesi ile ortaya çıkan şey bu eksik kalan yapılamayan işlerin yapılması, süratle atılamayan adımların atılabilmesidir. Türkiye'de ekonomide şimdiye kadar sağlanmış olan makro dengelerin üzerinde inşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'de üretim devrimini gerçekleştireceğimiz dönem olacaktır. Türkiye yerli ve milli üretimini arttıracak, her tarafından çok daha verimli ve üretken bir ekonomiye sahip olacaktır" diye konuştu.

 

"MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Yeni Türkiye'nin inşasında seçim vaatlerinin yerine getirilmesi ve terörün bitirilmesi hususlarının yer aldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Üçüncü temel alan ise terörün sona erdirilmesi, milli birlik ve birliğin tesis edilmesidir. Bu memlekette vatandaşlarımız kardeşlikten yana, birlikten yana, bütünlükten yana oy kullanmıştır. Bu kardeşliği sağlayacağız. Bunu bozmak isteyen hangi güç olursa olsun hiçbir iç ve dış gücün ortaya koyduğu fitneye prim vermeden Türkiye'de milli birlik ve kardeşliği sağlayacağız. Dördüncü temel alan ise seçimde bulunduğumuz vaatler. Bunun için tüm adımlar atılacaktır" şeklinde konuştu. 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113