• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Kurtköy Anadolu Lisesi'nden uluslar arası evsahipliği

Kurtköy Anadolu Lisesi'nden uluslar arası evsahipliği
Kurtköy Anadolu Lisesi Erasmus+ Projesi Kapsamında Letonya, Polonya ve Yunanistan’dan gelen misafirleri Pendik'te ağırladı.

Kurtköy Anadolu  Lisesi ortakları arasında bulunduğu “Publicity and Nutrition”başlıklı ERASMUS+ KA229 OKUL ORTAKLIK PROGRAMI 2019-1-EL01-KA229-062934_2 nolu Erasmus+ projesi kapsamında 31 OCAK - 04 ŞUBAT 2022 tarihleri arasında Letonya, Polonya ve Yunanistan’dan gelen misafir öğretmen ve öğrencileri okulda ağırladı.

icin-ismail.jpg

Proje çalışmaları kapsamında öncelikle misafirlere Türkiye'yi, İstanbul’u, okulu anlatan sunular ve Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Okul Müdürü İsmail BAYRAM, misafir öğretmenleri kabul ederek, kendileriyle proje çalışmalarının işleyişiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Okul müdür yardımcısı ve proje koordinatörü Leyla ERKUŞ TAN, Didem DÜNDAR  ve müdür yardımcısı Nursel YILDIRIM’ın emekleri ile hazırlanan program misafir heyetten büyük ilgi ve takdir aldı.

icin-yemek-i.jpg

Hareketliliğin ilk gününde uluslararası büfe etkinliği ile her ülke kendi yemeklerini tanıttı, Kurtköy Anadolu Lisesi öğrencileri  de velilerinin yaptığı Türk mutfağının gözde yemeklerinden seçmeler sundular.

icin-toplu-002.jpg

Pendik Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi mutfak atölyesinde yemek atölyesi çalışmaları gerçekleştirildi. Öğrenciler, Türk Yunan ortak mutfağından sağlıklı yemekler yaptılar ve öğle yemeğinde yaptıkları yemekleri öğretmenleri ile birlikte yediler.

Kurtköy Anadolu Lisesi idarecileri Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi Müdüresi Gülnihal AYDIN ve sorumlu öğretmen Gülay POLAT’a teşekkür ettiler.

icin-tarihi.jpg

Kurtköy Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Bayram, yaptığı açıklamada, "Misafir öğrenci ve öğretmenler için İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinlikler gerçekleştirdik. Misafirlerimiz Topkapı Sarayı, Aya Sofya Cami, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Cami, Kapalıçarşı gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerleri gezme ve Boğaz turu yapma fırsatı buldular. Ayrıca, Bursa Karacabey’de bulunan TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) ve Mustafa Kemal Paşa ilçesinde faaliyet gösteren MBH Şirketi (süt ürünleri tesisleri, Türkiye’nin süt ve süt ürünleri ihracatında rekor kırmış bir firması) birer saha ziyareti gerçekleştirdik. TİGEM’de badem ekimi çalışmasına katılan Erasmus grubumuz MBH tesislerinde sütün işlenme aşamalarını gözlemlediler. Gittikleri her kurumda  çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Avrupalı ortaklarımız, Türk misafirperverliğinin  bulunmaz bir değer olduğunu vurguladılar. Son gün okulumuzda   değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni yaparak mangal partimizle Avrupalı ortaklarımıza veda ettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum."

icin-yemek.jpg

 

 

 

 

 

 










 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113