• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Kurtköy Anadolu Lisesi'nden AB Projesi.. Portekiz'e gittiler

Kurtköy Anadolu Lisesi'nden AB Projesi.. Portekiz'e gittiler
Kurtköy Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri, ERASMUS+ projesi kapsamında  29 Kasım-3 Aralık 2021 tarihinde Portekiz’in Alfandega da Fe şehrinde Agrupamento de Escolas do Concello okulunda gerçekleştirilen bir haftalık hareketlilik programına katıldı.

KURTKÖY ANADOLU LİSESİ Dış İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Diğer adıyla Türkiye Ulusal Ajansı), Avrupa Komisyonu’nun topluluk programlarından biri olan Erasmus+ Programını yürüten kurum olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurtdışında hem Avrupa Komisyonu ve diğer ulusal ajanslar ve hem de diğer uluslararası kuruluşlar tarafından organize edilen çalışma gruplarına ve ağlara dahil olmak suretiyle eğitim ve gençlik alanında yapılan çalışmalara aktif olarak destek veriyor. Kurtköy Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı kapsamında İnsan Hakları üzerine bir projesi Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandı.

icin-1-204.jpg

Okul, Türkiye, Letonya, İspanya, İtalya ve Portekiz’den okulların ortaklığında yürütülmekte olan “Daha Adil bir Dünya için İnsan Haklarını Savunmak “ isimli ERASMUS+ projesi kapsamında  29 Kasım-3 Aralık 2021 tarihinde Portekiz’in Alfandega da Fe şehrinde Agrupamento de Escolas do Concello okulunda gerçekleştirilen bir haftalık hareketlilik programına katıldı. Kurtköy Anadolu Lisesi müdür yardımcısı ve proje koordinatörü LEYLA ERKUŞ TAN ve İngilizce öğretmeni DİDEM DÜNDAR eşliğinde 4 öğrenci bu hareketliliğe katılım sağladı.

icin-3-062.jpg

Bir haftalık hareketlilik boyunca, ortak okullarla insan hakları ve insan hakları ihlalleri konusunda öğrencilerin hazırlamış olduğu el kitapçıkları paylaşıldı, öğrenciler kendi ülkelerindeki insan hakları ihlaline tarihi örnekler sundular. Bir sanat galerisi gezilip insan hakları ihlalini anlatan tablolar yorumlayan öğrenciler, bu konuda kendi araştırmaları sonucu buldukları tabloları anlatma yorumlama fırsatı da buldular.

Kurtköy Anadolu Lisesi Ekibi ayrıca, Bragança şehrinde,  CARITAS uluslararası ağına bağlı çalışan Centro Local De Apoıo A Integraçao De Mıgrantes (CLAIM) merkezinin düzenlediği Göçmenler üzerine atölye çalışmalarına katıldı. Hareketliliğin son gününde Porto’da bulunan Holocaust (Soykırım) Müzesi (ana temaları: Holokost öncesi Yahudi yaşamı, Nazizm, Avrupa'daki Nazi yayılımı, gettolar, mülteciler, toplama, çalışma ve imha kampları, Nihai Çözüm, ölüm yürüyüşleri, kurtuluş, savaş sonrası Yahudi nüfusu, İsrail Devleti'nin kuruluşu) ziyaret edildi.

icin-4-033.jpg

Söz konusu bütün bu etkinliklerle öğrenciler insan hakları, çeşitliliğe karşı hoşgörü eksikliği, farklı fikir, inanç, yaşam tarzı, kültür cinsiyet, yaş, durumlara karşı önyargıları aşma konusunda farkındalıklarını artırdılar.

Kurtköy Andolu Lesesi Müdürü İsmail Bayram, yaptığı açıklamada; "Avrupa Birliği okul eğitimi ortaklıkları programı kapsamında ülkemizi en güzel ve başarılı şekilde temsil etmiş olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Agrupamento de Escolas do Concello okul ekibine muhteşem ev sahiplikleri; tüm proje ekibine katkıları için teşekkür ederiz."

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113