• BIST 10102.38
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Kurtköy Anadolu Lisesi Avrupalı eğitimcileri misafir etti

Kurtköy Anadolu Lisesi Avrupalı eğitimcileri misafir etti
Kurtköy Anadolu Lisesi, “Advocate Human Rights For A Fairy Land” isimli Erasmus+ Projesi Kapsamında Letonya, İspanya, İtalya, Aydın Nazilli ve Portekiz’den gelen misafirleri ağırladı.

Kurtköy Anadolu Lisesi  ortakları arasında bulunduğu “Advocate Human Rights For A Fairy Land”başlıklı ERASMUS+ KA229 OKUL ORTAKLIK PROGRAMI 2020-1-LV01-KA229-077418_6 nolu Erasmus+ projesi kapsamında 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Letonya, İspanya, İtalya, Aydın Nazilli ve Portekiz’den gelen misafir
öğretmen ve öğrencileri okulda ağırladı.

icin-ismail-kursu.jpg

Proje çalışmaları kapsamında öncelikle misafirlere Türkiye'yi, İstanbul’u, okulu anlatan sunular yapıldı ve Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. Okul müdürü  İsmail BAYRAM misafir öğretmenleri kabul ederek, kendileriyle proje çalışmalarının işleyişiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Proje koordinatörümüz Leyla ERKUŞ TAN ve Didem DÜNDAR, ve müdür yardımcısı Nursel YILDIRIM’ın emekleri ile hazırlanan program ortaklardan büyük ilgi ve takdir aldı.

1-cici.jpg
Hareketliliği ilk gününde, ortak ülkelerden öğrenciler kendi ülkelerindeki önemli kadın figürleri hakkında sunumlar yaptı. Konuk eğitimci ve öğrencilere açık büfede Türk mutfağının gözde yemeklerinden seçmeler sunuldu.
Programın ikinci gününde, hareketliliğin konusu olan Kadın Hakları teması bağlamında, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri hakkında çalışmalarını incelemek ve bilgi almak için KADEM’e (Kadın ve Demokrasi Derneği) ziyaret düzenlendi. Bizi ve misafirlerimizi içten ve sıcak misafirperver ağırladıkları için KADEM yetkililerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.

ici-gemileri.jpg
Öğrenciler kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda çalışmalarına ve sunumlarına kadın istismarı konulu “Çöl Çiçeği” filmini izleyip, filmi tartıştıktan sonra film hakkında gruplar halinde poster yaptılar. Daha sonra Kadının toplumdaki yerinin geçmişten günümüze daha iyi bir hale gelip gelmediği konusunda münazara etkinliği yapıldı.

icin-2-225.jpg
Misafir öğrenci ve öğretmenler için İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinlikler gerçekleştirildi.
Misafirlerimiz Topkapı Sarayı, Aya Sofya Cami, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Camii, Kapalıçarşı gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerleri gezme ve Boğaz turu yapma fırsatı buldular.
Gittikleri her yerde çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Avrupalı ortaklar, Türk misafirperverliğinin Avrupa'da bulunmaz bir değer olduğunu vurguladılar. Son gün ise Kurtköy Anadolu Lisesi'nde değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni yapılarak Avrupalı ortaklara veda edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113