• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

KÜÇÜK BEYİNLERDEN BÜYÜK PROJELER

KÜÇÜK BEYİNLERDEN BÜYÜK PROJELER
Pendik Belediyesinin düzenlediği ve jüri üyeliğini ünlü sanatçılar Hasan Kaçan, Zihni Göktay, Hamit Haskabal?ın yaptığı ? bu iş çocuk oyuncağı? adlı yarışmanın finali gerçekleştirildi. Jüri üyeleri elemelerde oldukça zorlanırken organizasyonla ilgili



Pendik Belediyesinin düzenlediği ve jüri üyeliğini ünlü sanatçılar Hasan Kaçan, Zihni Göktay, Hamit Haskabal’ın yaptığı “ bu iş çocuk oyuncağı” adlı yarışmanın finali gerçekleştirildi. Tamamen atık maddelerden imal edilen 505 oyuncağı gören büyükler, “Bu iş çocuk oyuncağıymış” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kiminin kartondan boğaz köprüsü, kiminin de pet şişeden robot imal ettiği yarışmada jüri üyeleri birincileri seçmekte hayli zorlandı. 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada ‘1.2.3. sınıflar’da Recep Sencer Selçuk, ‘4.5. sınıflar’da Melih Özel, ‘6.7.8. sınıflar’da Özge Yılmaz ve mansiyonda da Aysu Boğaz birinci oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edilirken tüm kategoride dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar verildi.

Başkan Şahin; “Yaşadığımız çağa  çok uygun bir proje”

Organizasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Salih Kenan Sahin, ‘bu iş çocuk oyuncağı’ yarışması ile çocukların çevreye olan duyarlılıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Düzenlenen projenin çok doğru bir çalışma olduğunu vurgulayan Şahin; “Çocukların yaratıcılığının ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. Yaşadığımız çağ sürekli atık ürettiğimiz bir çağ. Bu açıdan çok doğru bir projeydi.”diyerek katılan herkese teşekkür etti.

Korniş  ve fıstık kabuğundan balık yaptı

Yarışmadan en dikkat çeken oyuncaklar arasında 6.7.8. sınıf kategorisinde birinci olan Özge Yılmaz’ın atık maddelerden yaptığı balık oldu. Oyuncağın yapım aşamasıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, tamamen korniş  ve fıstık kabuğu kullanarak yaptığı oyuncağının uzun uğraşlar sonucunu bitirebildiğini söyledi. Öte yandan ödül töreninin ardından oyuncaklar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergiye açıldı.

“Hayal güçlerini kutluyorum”

Ödül töreni öncesi sahnede söz alarak birer konuşma yapan ünlü sanatçılar Hasan Kaçan, Zihni Göktay ve Hamit Haskabal, atıklardan yapılan oyuncaklardan oldukça etkilendiklerini belirterek elemelerde zorlandıkların söylediler. Tiyatro sanatçısı Hamit Haskabal, kendi çocukluk döneminde oyuncak alamadığını, tahtadan, plastikten oyuncak yapmaya çalıştığını belirterek yarışmadaki çocukların bunu vurguladıklarını, bundan da son derece memnun olduğunu söyledi. Karikatürist Hasan Kaçan da, bugün bu oyuncakları yapanların belkide ileride bunların gerçeklerini yapacaklarını ifade ederek bu yarışmanın çocukların yaratıcılıklarını arttıracağını söyledi ve yarışmayı organize eden Pendik Belediyesini tebrik etti. Son olarak söz alan sanatçı Zihni Göktay ise ortaya konulan ürünleri zevkle izlediğini belirterek; “Çocukların hayal güçlerini kutluyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113