• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kriz posta dağıtıcılarını TERSTEN vurdu!

Kriz posta dağıtıcılarını TERSTEN  vurdu!
Küresel kriz, ülkemizde ve bölgemizde tüm iş kolarındaki iş hacimlerinde büyük bir azalmaya neden olurken, PTT dağıtıcılarının işini üç kat artırdı.


HERKESİN İŞİ AZALDI, ONLARIN Kİ ARTTI
  Posta dağıtım elemanları, “Krizde herkesin işi azalırken, bizim işimiz sürekli artıyor. Bu haliyle bizi tersten vuran krize, bir de yoğun yaz sıcaklar eklenince, dağıtımlara yetişmemiz neredeyse imkansız bir hal alıyor.” diyerek, krizin, işlerini oldukça ağırlaştırdığını vurguluyorlar. 

    Uzun yıllardır postacılık mesleğini icra eden posta dağıtım elamanları bu günlerde, krizin artırdığı iş potansiyeli ve yaz sıcakları nedeniyle adeta kendilerinin de dağılma noktasına geldiklerini ifade ediyorlar.

 3 KİŞİ, BİR MAHALLEYE YETİŞEMİYOR
  Pendik’te, bir mahallede üç posta dağıtım elamanı çalışmasına rağmen, hem işlerinin 3 kat artması, hem de adres bulmada yaşanan zorluklar nedeniyle, zor anlar yaşıyorlar.

RESMİ EVRAK ZARFLARINDA  TC. KİMLİK NUMARASI ŞART
  Posta dağıtım elemanları en büyük sıkıntıyı, muhtar kayıtlarında kimlik numaralarına göre adres tesbit sistemine geçilmesine rağmen, tebligat zarflarında ulaşılacak kişinin TC kimlik numarasının bulunmaması nedeniyle yaşadıklarını kaydederek, “Bu nedenle, postası olan kişilere ya hiç ulaşamıyoruz, ya da çok uzun uğraşlar sonucu ulaşmak zorunda kalıyoruz. Bu durum da bize, zaman ve ekonomik anlamda büyük bir külfet getiriyor. Dağıtımlarımızı eksiksiz ve aksatmadan yapabilmemiz için tebligat zarflarının üzerinde de ulaşılmak istenen kişilerin TC kimlik numaralarının bulunması şart.” diyorlar.

BUL, BULABİLİRSEN 60 AYRI ADRESİ
  Orhangazi Mahalle Muhtarlığı’nda, kan ter içinde kalmış bir halde karşılaştığımız 17 yıllık postacı Ramazan Topalahmetoğlu ile 5 yıllık postacı Rıza Şimşek, kriz nedeniyle vergi, haciz, ceza, ve noterden protesto tebligat sayılarında büyük ölçüde artış olduğunu, bu duruma bir de mevsim sıcaklarının eklenmesiyle, bir hayli zorlandıklarını belirtiyorlar. Tek bir postacının günde 60 ayrı adrese ulaşmada yaşadığı zorlukları sıralayan dağıtım elemanları, “Biz her şeye rağmen görevimizi en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Fakat, muhtarlık kayıtlarını tararken % 80’inde bulunmayan TC kimlik numarası sorunu ve çelişkili adres beyanları, her yerde karşımıza çıkıyor. Bul, bulabilirsen 60 ayrı adresi.” diye sitem ederek, yetkililerden bu işe bir çözüm bulmalarını beklediklerini önemle vurguladılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113