• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

KORSAN TAKSİYE SUÇÜSTÜ

KORSAN TAKSİYE SUÇÜSTÜ
Tuzla Sahil Taksi Durağı?da çalışan Tuzla Şoförler Odası?na kayıtlı Armağan Şahin?in sahibi olduğu, 34 TFS 13 plakalı taksinin kopyasını tesadüfen fark eden Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin KIRICI, beraberindeki Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehb


AMANSIZ TAKİP 40 DAKİKA SÜRDÜ

  Tesadüfen fark edilen korsan taksiyi, amansız bir takip sonucu yakalatan Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin Kırıcı’dan edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti;

  Oda başkanları bir toplantıya katılmak üzere Dolayoba Şoförler Odası Başkanı Niyazi Akyüz’ün aracıyla Avrupa Yakası’nda seyir halindeyken, Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin Kırıcı, kendi odasına kayıtlı taksiyi önlerinde içerisinde yolcusuyla birlikte seyir halinde ilerlerken fark etti. Avrupa Yakası’nda olmaması gereken aracın, şoförünün de yabancı birisi olduğunu gören KIRICI ve beraberindeki oda başkanları, aracı müşterisi inene kadar, yaklaşık 40 dakika takibe aldılar.

MÜŞTERİ GİBİ BİNDİLER, EL BİRLİĞİYLE YAKALATTILAR
  Taksi müşterisi indiğinde, müşteri gibi taksiye binen Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin Kırıcı ve Pendik oda başkanı Vehbi Bayraktar, şoföre Edirne Kapı’ya gitmek istediklerini söylediler. Aynı zamanda, arkadan kendi aracıyla takipte bulunan Dolayoba Şoförler Odası Başkanı Niyazi Akyüz’e de bilgi vererek, güvenlik güçlerini harekete geçirerek, barikat kurmalarını sağlayan başkan vekili Kırıcı, beraberindeki oda başkanlarıyla, korsan taksiyi şoförüyle birlikte suçüstü yakalattı.

BİRİSİ YAKALANDI, DARISI DİĞERLERİNİN BAŞINA
  Yaklaşık üç yıldır kaçak olarak çalışan kopya taksinin yakalanması, defalarca üzerine para cezası, müşterisini dövme suçu, piyasaya sahte para sürme suçu gibi suçlamalarla başına gelmedik kalmayan ve bu nedenlerden dolayı oldukça mağdur olan gerçek taksi sahibi Armağan Şahin ve şoför Cemal Yılmaz’ı oldukça sevindirdi.

  Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin Kırıcı, “Öncelikle bizimle birlikte hareket ederek, korsan taksinin yakalanmasında pay sahibi olan Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, Kartal Şoförler Odası Başkanı Fikret Çelik ve Dolayoba Şoförler Odası Başkanı Niyazi Akyüz’e esnafımız adına sonsuz teşekkür ederiz. Korsan taksiler, yıllardır taksici esnafının çözüm beklediği ve en muzdarip olduğu konuların başında geliyor. Vergisini ödeyen, kanuni şartları yerine getiren tüm taksici esnafı, bu konuda bir çok mağduriyet yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Biri yakalandı, darısı diğerlerinin başına. Dileriz ki, tüm korsan taksiler yakalansın. Bu konuda başta konuyla alakalı yetkililer ve güvenlik kuvvetlerine büyük görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

TAŞIT TANITIM KARTI YENİDEN UYGULAMAYA KONSUN
  Değişik yöntem, metot ve zorunlu uygulamalarla bu sorunun kökten çözüme kavuşturulabileceğini ifade eden Tuzla Şoförler Odası Başkan Vekili Tahsin Kırıcı, daha önce uygulamada olan ve yaklaşık beş yıldır uygulamadan kaldırılan, Taşıt Tanıtım Kartı bulundurma zorunluluğunun, yeniden yürürlüğe girmesinin, korsan taksi sorununa büyük ölçüde çözüm olabileceğini kaydetti.
Başkan vekili Kırıcı, şoförler odaları tarafından verilen bu taşıt tanıtım kartlarının, sahteciliği büyük ölçüde önleyeceğini önemle vuguladı.

İlgililere duyurulur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113