• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kongre Nihayet!

Ümit Kahyaoğlu
Aday belirleme noktasında uzlaşma sağlanamayan ve üç kez ertelenen AK Parti Pendik İlçe Kongresi nihayet yapılıyor.

AK Parti Pendik İlçe Kongresi öncesi yaşananlar kolay unutulabilecek gibi değil. Teşkilat disiplini ile tanınan ve İstanbul'un diğer ilçelerine de örnek teşkil eden AK Parti Pendik İlçesi, yaşanan süreçte meşhur disiplinini kaybetmiş durumda.

AK Parti'de tek liste ile gidilmesi olmazsa olmazlardan olan il ve ilçe kongrelerinde, tüm girişmlere rağmen Pendik'te başarılı olunamadı. Ne genel merkez, ne de il yöneticileri, ilçe başkan adaylarını yolundan döndüremedi, ne yaptılarsa adaylarıa ikna edemediler. Tüm  adaylar, "bende ben" diye tutturunca, "ne haliniz varsa görün" sözüne muhattap oldular.

İlçe başkan adaylarının bu direnci aslında iyi de oldu. Bırakın parti içi demokrasi tüm hücrelerine kadar işletilsin. Adaylar çıkıp projelerini anlatsınlar, propagandalarını yapsınlar ve delegeyi ikna gayretinde olsunlar. Ne çıkar bundan. 

Şer gibi görünen bu durum, belki de hayra vesile olur.

Birlik- beraberlik bozulur diyorlar. Niye bozulsun ki; mevcut adaylar ve destekçilerinin gidecekleri başka bir yer var mı? Siyaset yapabilecekleri başka bir siyasi parti söz konusu mu? Değil tabii ki. Kuzu kuzu AK Parti'de siyaset yapmaya devam edecekler.

Çok sayıda aday ilçe başkanı olmak için yarışacak, delegelerin oyunu almak için gayret edecek. Allah, adaylar kadar, delegelere de kolaylık versin. Onların da işi çok zor. İlçe Başkan Adayları tek tek kapılarını çalacak, oy isteyecek. Eminim ki bir çoğusu ne yapacağını bilmez durumdadır. Oy vermeyeceği adayın yüzüne karşı nasıl, "ben sana oy vermem diyecek." Bir delegenin bile oyunun çok önemli olduğu bu yarışta, delegeler de altın kıymetinde.

İlçe Başkan Adayları, Erkan Gül, İbrahim Kök, Rüstem Kabil, Salih Varlıbaş, Serkan Kaya ve Tarık Ziyansız, hepsi de teşkilatın sevdiği ve benimsediği isimler. Yıllarca AK Parti'ye hizmet etmiş ve çeşitli kademelerde görev almışlardır. İlçe başkanı olmak belki de hepsinin hakkıdır. Ancak bir isim ilçe başkanı olacaktır.

Kırmadan, dökmeden ve karalamadan demokratik bir tutum takınmaları her şeyden önemlidir. Dediğimiz gibi, bu arkadaşların siyaset yapabilecekleri başka bir siyasi hareket yoktur. Bir birlerinin yüzlerine bakamayacakları hiç bir olumsuzluğun altına imzalarını atmamalıdırlar. Zaten hiçbirisi de bunu yapacak karakterde değil.

İlçe başkanı olamayacak isimler de üzülmemeli. Belki de kader planında kedilerine daha farklı bir rol biçilmiştir.

Allah hayırlara vesile eylesin...

Bu yazı toplam 1554 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113