• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Komşuluk ölmemiş!

Komşuluk ölmemiş!
Pendik Belediyesi?nin düzenlediği ?Komşuluk Anketi?nde, yaşadığımız çağdaki sosyolojik ve ekonomik değişimin yol açtığı bazı tahribatlara rağmen, sorulara pozitif cevapların verilmesi şaşırttı. ?Komşunuzla bir sorun yaşadığınızda ne yaparsınız?? ve ?Komşu


Globalleşme, değişen ekonomik ve yaşam biçimleri, günümüzde insan ilişkilerinin azalmasına sebep oluyor. Ancak bu durum yaşadığımız bölgelerde farklılık gösterebiliyor. İşte, Pendik Belediyesi’nin bin kişi üzerinden yaptığı anket, bu duruma bir kanıt niteliği taşıyor. Farklı kategorilerde düzenlenen ankette komşuluk ilişkileri üzerine yöneltilen soruların neredeyse tamamına pozitif cevapların verilmesi, anket için “komşuluk ölmemiş” yorumlarına neden oldu.
Ankete katılanlar
çok sabırlı
Özellikle İstanbul’da yoğun trafik, hızlı yaşam biçimi ve kalabalık gibi faktörler, insanlarda gerginliğe neden olur. Ancak, ankette yer alan “Komşunuzla bir sorun yaşadığınızda ne yaparsınız?” sorusuna verilen yanıtların pozitif olması, Pendiklilerin ‘sabırlı’ olduğunu gösteriyor. Soruya cevap veren bin kişinden 570’inin “Gider konuşurum” şeklinde cevap vermesi, insanlardaki “sinirlilik” halinin en azından Pendik’te çok da ciddi oranda olmadığını gösteriyor.
Para işin içine
girdiğinde,
durum değişiyor
Belediyenin internet sitesinden yayınlanan ankette, para ile ilgili soruya verilen cevaplar, anketteki pozitif havanın az da olsa dağılmasına neden oluyor. Öyle ki, “Komşunuzla en son neyi paylaştınız” sorusuna, bin kişiden sadece 76’sının ‘para’ demesi, komşuluk ilişkilerinde maddiyatın etkisini gözler önüne seriyor. Yine ankette yer alan “Komşunuzdan en son hangi maksatla yardım istediniz?” sorusuna, 59 kişinin “Paramın olmadığı bir durumda borç istemek” şeklinde yanıt vermesi de, insanların birbirinden para istemeye çekinir hale geldiklerini gösteriyor.
Ankette öne çıkan bir diğer konu ise, “Komşunuzun kapısını ne kadar sıklıkla çalarsınız?” sorusu oldu. Soruya, “Her gün” diyen kişi sayısının yalnızca 325 olması da, başka bir düşündürücü cevap oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113