• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kirletip İsyan Ediyoruz

Kirletip İsyan Ediyoruz
Yayalar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan tren yolu eski alt geçitinde her gün karşımıza çıkan ve bir çoğumuzu iğrendiren çöpler ve pis görüntülerin önüne bir türlü geçilemiyor.

 

ASLAN YATTIĞI YERDENBELLİ OLUR
Atalarımızın, “Aslan yattığı yerden belli olur.” Sözünün doğruluğu, bu alt geçitteki inanılmaz manzaralarla her gün yeniden kendini gösteriyor. Çünkü biz vatandaşlar için yapılan ve her gün binlerce Pendiklinin kullandığı bu alt geçit, yine bizim gibi bir takım vatandaşlar tarafından kirletiliyor.

ÇEVRE BİLİNCİŞART
Bir çoğumuzun mecbur kalmadan geçmek istemediği veya burnunu tıkayarak geçtiği eski alt geçitteki bu görüntüler, kirletenleri bir sonraki gelişlerinde nasıl bir düşünceye sevk eder bilemiyoruz ama, biz ve bizim gibi vatandaşları isyan ettiriyor. Bu görüntülerin müsebbipleri olan biz vatandaşlar olarak üzerimize düşen, çevremize karşı daha fazla duyarlı olmamız, nerede olursak olalım her yeri evimizin bir köşesi veya kapımızın önü gibi görme anlayışına sahip olmamızdır.
KANALLARI TIKAYAN ÇÖPLER, GÖLET OLUŞTURUYOR
Alt geçite atılan çöplerin yarattığı diğer bir olumsuzluk da, yağmur sularının akması için yapılan kanalların, bu çöpler nedeniyle tıkanarak, her yağmurun ardından geçitin yağmur sularıyla dolup taşması ve vatandaşların geçiti kullanmasına mani olmasıdır.

SUÇLU KURUMLARDEĞİL, BİZLERİZ
Böyle bir manzarayla karşılaştığımızda vatandaş olarak hemen belediye veya diğer yetkili kurumları suçluyor ve çektiğimiz çilenin sorumlusu olarak bu kurumları görüyoruz. Ama biz vatandaşların kullanımı için yapılan bu yatrımların, yine bizler tarafından kirletildiğini, tahrip edildiğini hep unutuyoruz ve hoşumuza gitmeyen görüntülerle karşılaştığımızda veya mağdur durumda kaldığımızda yine kurumları suçluyoruz. Şimdi kendi kendimize şu soruyu soralım, ‘Suçlu kurumlar mı, yoksa bizler için yapılan yatırımlara sahip çıkmayan  bizler mi?”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113