• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Kentsel dönüşüm Velibaba?da start alıyor

Kentsel dönüşüm Velibaba?da start alıyor
Pendik AK Parti İlçe Teşkilatı?nın, mahalle sakinleriyle yaptığı toplantıların dördüncüsü, 4 Şubat Cuma günü, Velibaba esnafına verilen sabah kahvaltısıyla gerçekleşti. İlçe Başkanı Turgay Kılıç?ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan belediye başkanı K


TÜRKİYE, CİDDİ BİR MUHALEF VE  LİDER YOKLUĞU HİSSEDİYOR
Toplantıda söz alan ilçe başkanı Turgay Kılıç, “Türkiye bugün, maalesef ciddi bir muhalefet partisi ve aynı zamanda, muhalefet partisi lideri yokluğunu hissetmektedir.
80 YILDA YAPILAMAYANLARI YAPTIK
AK Parti’nin 8 yıllık döneminde yapılanlar, cumhuriyet tarihimizin 80 yıllık döneminde yapılmamıştır. Bilhassa sağlık hizmetini örnek vermek gerekirse; artık halkımız, hastanelerde sıra almak için gece saat 3’te kuyruğa girmediği gibi, o zaman 100 liraya alınan ilaç için bu gün, 20 lira ödemektedir. Yani, ilaç fiatları da % 80 ucuzlamıştır. Eğitim alanında ise; sadece Pendik’te, 6 Anadolu Lisesi ve 30 okul yapılmıştır. Üniversitelere gelince; 80 yılda ülkemde, 86 üniversite yapılmışken, son 8 yılda yapılan üniversite sayısı 86’dır ve 5 sene içinde yapılacak olanlarla artık, üniversiteye giriş imtihanları tarihe karışacaktır.” şeklinde konuştu.
DÖNÜŞÜM, VELİBABA’DAN BAŞLIYOR
Daha sonra söz alan Kenan Şahin ise, kentsel dönüşüm konusuna değinerek, kentsel dönüşüm planının Pendik’te, Velibaba Mahallesi’nde Gonca Sitesi’nde başlayacağını, bunun için her şeyin hazır olduğunu kaydetti.
PENDİK’E, 4 LİSE MÜJDESİ
Konuşmasında, Pendik’e, Fen Lisesi’yle beraber, 3 lisenin daha yapılacağı müjdesini veren ŞAHİN, bunların Marmara Araştırma Hastanesi’nin karşısında kurulacak olan sağlık lisesi, Çanakkale Şehitleri Camii karşısında yapılacak olan meslek lisesi ve Kaynarca’da yapılacak olan Kaynarca Lise olduğunu belirtti.
HER KONUDA, ÖRNEK İLÇE OLACAĞIZ
Şahin, sözlerini, “Bu 3 lisenin yanında, Pendik’te 2 de üniversite kurulacak. Bunlar biri Teknik Üniversite olacak ve Pendik‘te, önümüzdeki yıllarda kurulacak olan Tekno Park’ta yer alacak 100 şirket, 30.000 kişiye iş imkanı yaratacak. İlçemiz her konuda, İstanbul’un örnek ilçelerinden biri olacak. Pendik’te geçen yıl, ilçe belediyesi tarafından 85000 ton asfalt döküldü, bu rakam bu yıl 150000 ton’a çıkacak. Temizlik konusunda yeni araçlarla daha süratli bir hizmet, yeni konteynırlarla da daha sağlıklı hizmet vermeyi amaçlıyoruz.” ifadesiyle tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113