• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kenan Şahin ve Akiller

Ümit Kahyaoğlu
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile makamında bir söyleşi gerçekleştirdim.

Geride kalan dört yılı değerlendirdiğimiz söyleşide Şahin, Pendik için yaptıklarını ve bundan sonra yapmayı düşündüklerini anlattı. Belediye Başkanlığı makamının kendisine emanet olarak verildiğini ve emanete hakkıyla sahip çıkılması gerektiğinin önemine dikkat çekiyor. Başkanlık makamını hiç bir zaman siyasette daha ileri mevkilere gelmek amacıyla kullanmadığını ısrarla vurguluyor. Kendisi için en önemli şeyin İlahi Rıza'ya matuf olmak olduğunu ve en güzel hediyenin de vatandaşın duasını alabilmek olduğunun altını kalın hatlarla çiziyor. En büyük hayalini ise; "Herkesin evsahibi olduğu bir ilçenin belediye başkanı olmayı isterim." sözüyle özetliyor.

Kentsel dönüşüm konusunda çok özel bir çalışma yürüttüklerini de ifade eden Kenan Şahin, bu konuda üniversitelerle işbirliği yaptıklarını çok yakında Dolayoba ve Aydos bölgelerinde dönüşümün başlayacağı müjdesini de veriyor. Pendik Merkezi içinde proje hazırlattıklarını, 5 yıl içerisinde kent merkezinin dönüşümünün gerçekleşeceğini sözlerine ekliyor.

Pendik Merkezi için düşünülen kentsel dönüşüm projelerinden bir kaçını bana da gösterdi başkan. Şimdilik kamuoyuna açıklanmayan bu proje, eğer gerçekleştirilebilirse Pendik, Avrupa'nın en iddialı kentleriyle boy ölçüşebilecek bir görünüme sahip olacak.

İlçede halen 10 ayrı bölgede spor kompleksi ve semt konakları inşaatı devam ediyor. Bunlardan üç tanesi tamamlanmış durumda. Bu projelerin her biri Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi hacminde. Bir döneme sığdıralan 10 ayrı büyük eser. İlk iki yılını planlama ve projelendirme ile değerlendiren Kenan Şahin, üçüncü yılda temelleri attı. Şimdi bu temeller üzerinde 10 ayrı eser yükseliyor. Üstelik tüm bu eserler Pendik Belediyesi'nin öz sermayesi ile yapılıyor. Bundan dolayı da başkan Şahin, Büyükşehir Belediyeleri ile yarışan çalışmalara imza attıklarını iddialı bir şekilde seslendiriyor.

Kenan Şahin ile gerçekleştirdiğimiz söyledişide uzun uzun konuştuk. Daha doğrusu başkan konuştu ben dinledim. Fırsat buldukça da sorular sordum. Belediye Başkanı Şahin'in son olarak söylediği bir hususa özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum, " Dört yıl önce neysem, şimdi de oyum. O zamanda bir evim bir arabam vardı, şimdi de bir evim modeli yüksek bir arabam var. Belediye başkanlığı maaşı oldukçe iyi. Eşim de uzman doktar. Allah'a şükür hiç bir şeye ihtiyacımız yok. Tek derdim, vatandaşıma layıkıyla hizmet edebilmek. İnsanız, mutlaka hatalarımız olabilir. Biz bu hataları en aza indirmeye çalışıyoruz."


PESİAD AKİL ADAMLAR TOPLANTISI

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği Akil Adamlar Marmara Grubu Heyetini Pendik'e davet etti. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen halkla buluşmada istenmeyen görüntüler oldu. Protestoların dozu iyi ayarlanamadığından Pendik'in imajını zedeleyecek hoş olmayan enstantaneler yaşandı. Protestocuların bir kısmı gerçenten iyi niyetliydi, protestolarını ülke hassasiyetlerini gözeterek milliyetçilik refleksi ile seviyeli bir şekilde yaptılar.

Bir de bindirilmiş kıtalar vardı. İlçe dışarısından gelen, örgütlü kalabalıklar. Şık olmayan davranışlarda bulundular. Tatsızlık çıkardılar, maksadı aşan davranışlarda bulundular. Halbuki protestoların, tepki göstermenin daha medeni yolları vardı, bu yollar tercih edilseydi, amaçlarına daha kestirmeden ulaşabilirlerdi ve etkili de daha etkili olurlardı.

Neyseki korkulan olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Güvenlik güçleri, protestocuları dışarıya çıkardıktan sonra toplantı sağduyulu bir şekilde devam etti.

İstihbarat müessesesi daha iyi çalıştırılabilseydi, olayların çıkması engellenebilirdi. PESİAD yöneticileri de böylesine bir tepki beklemiyordu . Şayet tahmin edebilseydiler, toplantıya davet şeklini daha farklı yapabilirlerdi.

Bu yazı toplam 2585 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113