• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

KANTARCI ESNAFA MÜJDE VERDİ

KANTARCI ESNAFA MÜJDE VERDİ
Geçtiğimiz hafta içinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile bir araya gelen Pendik Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezai Kantarcı, Ankara?dan, esnafın yüzünü güldürecek 5?i bir yerde bayram hediyesiyle döndü.


PESİAD’ın yeni hizmet binası açılışında bakan Nihat Ergün’e, Pendik esnafı adına, ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken bazı konularda taleplerini sunan ve bu talepleri son derece olumlu karşılanan kooperatif başkanı Sezai Kantarcı, bakan Ergün ile olan bu diyaloğu nedeniyle, bakanın özel davetlisi olarak bazı toplantılara katılmak üzere gittiği Ankara’dan, esnafın yüzünü güldürecek bayram hediyeleriyle döndü.
YENİ YAPILANMA ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
Kooperatif başkanı Sezai Kantarcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1 Eylül itibarıyla uygulamaya girecek, esnafa bayram hediyesi niteliğindeki yenilikleri şöyle açıkladı;
1. Kredi faizleri, %6.5’ten %5’e indirildi.
2. Kredi kullanımında geri ödemeler, 5 yıla kadar uzatıldı.
3. Kredi kullanım limitleri, kooperatifin mali durumu ve kredi kullanacak kişilerin potansiyeline göre 100 bin liraya kadar yükseltildi. 
4. KOBİ Kredileri, kooperatifler aracılığıyla verilecek
5. Borçlu olanların borçları, yeniden yapılandırılıyor.
GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRME GAYRETİNDEYİZ
Asli görevlerinin esnafa en ucuz maliyetli kredi temin etmek olduğunu kaydeden Pendik Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezai Kantarcı, bu yönde yürütülen çalışmaların büyük bir başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Yürütülen çalışmalarla, faiz oranlarının, enflasyonun oldukça altına indirilmesinin ve geri ödemelerin 5 yıla yayılmasının, ayrıca da 35 binlira olan kredi kullanım limitinin, kooperatifin mali yapısına ve kredi talebinde bulunanların potansiyeline göre 100 bin liraya kadar çıkarılmasının, esnafı rahatlatacak çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.
TEMERRÜT BORÇLARINI YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ
Temerrüt borcu bulunan esnafın borçlarında yeni bir yapılanmaya gideceklerini de ifade eden Pendik Esnaf Kooperatifi Başkanı Sezai Kantarcı, “Temerrüt borcu bulunan esnafımızı, borçlarını yeniden yapılandırmak için kooperatifimize bekliyoruz. Bu durumda bulunan esnafımız, vakit kaybetmeden kooperatifimize gelerek, borçlarını yeniden yapılandırmalıdır. Aksi takdirde, bu durumda bulunan esnafımız hakkında yasal işlemler yapılacaktır.” şeklinde konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113