• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Kan herkese lazım

Kan herkese lazım
Pendik?te faaliyetlerini sürdüren Pendik, Esenyalı ve Kaynarca Kızılay Şubeleri, yaklaşan Razan Ayı dolayısıyla, Pendik Sahili?nde ortaklaşa bir kan kampanyası düzenlediler.

6 Ağustos Perşembe günü startı verilen ve 9 Ağustos Pazar gününe kadar devam eden kan kampanyası, Pendik Belediyesi tarafından kurulan son derece modern bir çadırda yürütüldü.

KANIN DEĞERİNİ O ÇOK İYİ BİLİYOR
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pendik Kaymakamı M. Haluk Saygı, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin ve diğer yetkililer tarafından startı verilen kan bağışı kampanyasında bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali,Pendik halkı çok şanslı. Kanın değerini sayın belediye başkanımız, doktor olması hasebiyle çok iyi biliyor. Belediye başkanlığından önce İl Sağlık Müdürlüğü görevi sırasında da bize büyük değer veren ve yardımcı olan belediye başkanımız Salih Kenan Şahin, kan bankası oluşturmamızda da bize çok büyük bir destek vermişti. Şimdi de bize burada belediye başkanı sıfatıyla böyle bir imkan sağlayarak, kan bağışına ve kan bankasına ne derece önem verdiğini bir kez daha gösterdi. Sağladığı imkanlar nedeniyle teşekkür ediyorum. Ayrıca, yılın her günü istifade edebileceğimiz bu sabit çadır jestinden dolayıda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KAN VERMEK HERKES İÇİN FAYDALI
Daha sonra söz alarak başta Kızılay ve belediye personeli olarak herkesi kan bağışı kampanyasına davet eden belediye başkanı Salih Kenan Şahin, “İnsandan başka hiç bir varlıktan tedarik edilemeyen insan kanı, insan sağlığı için özel bir nimettir. Kan bağışında bulunmak, insanlarımızın gerek kendi sağlıkları, gerekse kana ihtiyaç duyan insanların sağlıklarına kavuşması için çok önemlidir. Fakat, vatandaşlarımız maalesef bu konuya yeteri kadar duyarlılık göstermedikleri için, bu tür kampanyalara ihtiyaç duyuyoruz. Ramazan ayının başlayacak olması nedeniyle aynı oranda ihtiyaç olmasına rağmen, kan bağışında azalma olacağını tahmin ettiğimiz için bu kampanyayı başlattık. Tüm insanlarımızı, hem kendi sağlıkları, hem de kana ihtiyaç duyan yaralı ve hastaların sağlıkları ve hayatta kalabilmeleri için kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kızılayımızın başarılı çalışmalarını da yakından takip ediyor ve kutluyorum. Her zaman ve her konuda destekçileri olmaya devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113