• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kamu birimleri hükümet konağına taşınmaya başladı

Kamu birimleri hükümet konağına taşınmaya başladı
Pendik, Hükümet Konağı?na nihayet kavuşuyor. Yapımı önemli ölçüde tamamlanan Çamçeşme Mahallesi?ndeki Hükümet Konağı?na, müdülükler bir bir taşınmaya başladı. İlk yerleşen ise Tapu müdürlükleri oldu.

Pendik Tapu Müdürlüğü
yeni yerine taşındı
n Çamçeşme Mahallesi’ndeki eski Dericilik Enstitüsü’nün bulunduğu alan, Pendik Hükümet Konağı yapılması için Maliye Bakanlığı tarafından Pendik Kaymakamlığı’na devredilerek, Pendik’te dağınık vaziyette bulunan devlet kurumlarının biraraya toplanması amaçlanmıştı.
Devir işleminden sonra harekete geçen Pendik Belediyesi, söz konusu alanda yeni düzenlemeler yaptı. Mevcut binalardan bir kısmı yenilendi, önemli bir kısmı ise yeniden inşa edildi.
İnşaa çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları yeni mekanlarına taşınmaya başladı. İlk gelen kurum ise Pendik Tapu sicil müdürlükleri ve kadastro şefliği oldu.
Pendik Tapu Sicil Müdürlüğü, 16 Ocak 2009’da 1. Tapu Sicil, 2. Tapu Sicil ve Tapu Kadastro Müdürlüğü,  binanın giriş katına yerleştiler. Tapu müdürlükleri, içerisinde LCD televizyonlar bulunan, son derece modern bir şekilde inşaa edilen 800 m2 kapalı alanda hizmet vermeye başladı.
BANKA ŞUBESİ
n Vatandaşların işlemlerini kolayca yapabilmeleri için Pendik Belediyesi emlak biriminin bir şubesi de tapu binasında hizmet veriyor. Binada bazı bankalar şube açacak. Vatandaşlar satın alacakları gayri menkullerin parasını ve vergilerini bu şubeye yatırabilecek.
MİLLİ EĞİTİM HAFTAYA
n Hükümet Konağı’nda daha önce Askerlik Şubesi hizmet vermeye başlamıştı. Önümüzdeki hafta ilçe milli eğitim müdürlüğü de taşınıyor. Çamçeşme Mahallesi’ndeki hükümet konağı alanı, 5 ayrı ilçenin vergi dairesini de içinde barındıracak şekilde düzenlendi.
Tuzla, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Sancaktepe Vergi Daireleri önümüzdeki aydan itibaren hizmet vermeye başlıyor.
Hükümet Konağı’nın geniş bir otoparka sahip olması ise en büyük avantajlardan birisi olarak gösteriliyor. Konağın bahçesi, 150 otomobilin park yapabileceği şekilde düzenlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113