• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Japonlar açıkladı: ABD'de Türk SİHA'ları korkusu..

Japonlar açıkladı: ABD'de Türk SİHA'ları korkusu..
Neredeyse tüm dünyanın yakından takip ettiği "oyun değiştirici" Türk SİHA'ları, bu sefer de Japonların yakın takibinde. Nikkei Asia gazetesinde Türk SİHA'ları hakkında "ABD'ye zor seçimler yaratıyor" ifadeleri kullanıldı.

on olarak Karabağ savaşı ile gündeme gelen ve tanklara, hava savunma sistemlerine karşı "Oyun değiştirici" olarak isimlendirilen Türk SİHA'ları, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Pek çok ülkenin yakından takip ettiği insansız sistemleri Japonlar da izlemeye başladı.

Japon basını Türk SİHA'larının "Oyun değiştirici" özelliğine dikkat çekerek ABD'nin bölgesel nüfuzuna karşı zorlayıcı bir araç oluşuna dikkat çekildi.

"ABD'Yİ ZORLUYOR"

Japon Nikkei Asia'nın haberinde, Türk SİHA'ları hakkında "Nüfuzlu ve iddialı Türkiye, ABD için zor seçimler yaratıyor." denildi.

Özellikle Türk otonom sistemlerinin geldiği noktaya vurgu yapılan haberde, Karabağ, Libya ve Suriye'de TB-2'ler vasıtasıyla elde edilen başarıya değinildi.

Nikkei Asia'nın haberinde ayrıca Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mezunu mühendis Selçuk Bayraktar'ın, Türkiye'nin İHA ve SİHA programının arkasındaki "lider akıl" olduğu vurgulandı.

"TÜRK SİHA'LARI SONUÇ DEĞİŞTİRİCİ"

Haberde, "Türk SİHA'ları, ister doğrudan Ankara tarafından kullanılsın ister müttefiklere sağlansın, son bölgesel çatışmalarda sonucu değiştirdi ve dünya çapındaki askeri uzmanların ilgisini çekiyor." denildi.

Uzmanlardan bazılarının, insansız savaş metodunu "askeri ilişkilerde devrim" şeklinde nitelendirdiği kaydedildi.

ABD'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin güvenliği artık sınırlarımızda değil, tehditlerin olduğu her yerde başlıyor." şeklindeki ifadesi anımsatılarak, Türkiye'nin askeri nüfuzunun ve bunu kullanma isteğinin ABD'nin bölgesel çıkarlarına karşı endişe oluşturduğuna dikkat çekildi.

Birçok Kongre üyesinin, Başkan Joe Biden'a "Ankara'nın eylemlerini engelleme" çağrısında bulunduğu aktarıldı.

KAYNAK: HABER7

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113