• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

İtaatiniz İntiharınız Olmasın!

İtaatiniz İntiharınız Olmasın!
Eğitim Bir Sen yeni atanan müdür yardımcılarını bir araya getirdi. Araştırmacı-Yazar Mustafa Özel?in ?Yöneticilikte Vizyoner Bakış? konulu konuşmasından sonra söz alan Şube Başkanı Ali Yalçın; yöneticilikte başarı ekip işidir. Ekip çalışmasında itimat


 
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube’nin yeni atanan müdür yardımcılarını  Pendik Gülistan'da bir araya getirdiği toplantı Araştırmacı-Yazar Mustafa Özel’in “Yöneticilikte Vizyoner Bakış Nasıl Olur” sunumu ile başladı. İktisatçı olması nedeniyle şirket organizasyonlarından örneklerle beslediği konuşmasında kurumsal bakamayan organizasyonların ömürlerinin kısa olduğunu söyleyen Yazar Mustafa Özel, dünyada son 600 yıl içinde kurulmuş milyonlarca şirket var ama uzun süre yaşayanların sayısı 50 ile 100 arasındadır. Dünyanın en köklü ve uzun ömürlü olan şirket 580 yılında kurulmuş ve hala yaşayan Koreli bir yapı ustasının kurduğu “Kangoluam” adlı Japon Şirketidir. Dikkat ederseniz bir muhacir (göçmen) kurmuştur. Büyük organizasyonları “muhacirler kurar, devşirmeler geliştirir, yerliler ele geçirir.” Aile şirketlerinden çok uzun ömürlü olanlar yoktur. Çoğunluğunun birkaç nesil sonra ömrü biter.
 
Gelişmenin temelinde Farklı Bakış (FB) bulunmaktadır diyen Yazar Mustafa Özel, hayata farklı bakan insanların sayısı yüzde 1-2 civarındadır. Sadece farklı bakış yetmez Cemiyetçi Bakış (CB) gereklidir. Bireysel farklı bakışı örgütsel niteliğe dönüştürmek gerekir. En zor evre burasıdır. Çünkü; nefis devreye girer. Bu evrede büyüklerin tecrübesine ve küçüklerin küçük görülmeyip, görüşlerinin önemsenmesine ihtiyaç vardır. Üçüncü evre ise Stratejik Bakış (SB) dir.  Stratejik Bakış: “hasmının hesabını hesaba katarak hesap yapmaktır.” Uzun vadeli, sürdürülebilir üstünlük stratejik bakabilmekten geçer. Türk siyasi hayatı da bu iktisat yaklaşımları gibidir. Farklı bakan, lider kişilerin kurdukları siyasi partiler kurumsal bakışı gerçekleştiremediklerinden aile şirketleri gibi bir ya da iki el değiştirince siyasi ömürlerini tamamlıyorlar diyen Yazar Mustafa Özel; yeni atanan idarecilere hayata farklı ve stratejik bakabilmeyi, sıradan olmamayı önemsemelerini tavsiye etti.
 
Rüyasını görmediğiniz, hayalini yaşamadığınız şeyin gerçeğini de yaşamazsınız diyen Mustafa Özel, “başarılar düşlerin mirasıdır” dedi.
 
Yeni atanan müdür yardımcılarına hitaben bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın ise “bütün yolculuklar ilk adım ile başlar” yöneticiliğe adım atmış bulunuyorsunuz. Bütün hedefiniz bir müdür yardımcısı olmak ise yolun başındayken geri dönünüz. Yöneticilik benim için bir heves mi yoksa hedef mi diye kendimize sormak zorundayız. Unutmayalım ki, büyük insanların hedefleri küçük insanların ise hevesleri vardır. Amacımız bizden öncekilerin izlerine basarak kopya etmekse bu ufuksuz bir duruştur. Bilmemiz geren şey; başkasının izinden yürüyenlerin asla ama asla iz bırakma şansları yoktur dedi. Eğitimciler olarak bizler yedeği olmayan bir malzeme ile uğraşıyoruz. Pardon deme hakkımız yok. İnsanların uyuşması da dönüşmesi de bize bağlı diyen Şube Başkanı Ali Yalçın, yöneticilikte başarı ekip işidir. Ekip çalışmasında ise itimat ve itaat esastır. Mutlak itaat ve mutlak itimat Allah’a yapılır. Dikkat edelim! Üstlerimize itaatimiz intiharımız olmasın! Unutmayalım ki; insanlara karşı mutlak itaat ve itimat kişiliğin ve özgünlüğün intiharıdır dedi.Eğitimin kaynak problemi çözülemediğinden çoğunlukla yöneticilerin tahsildarlık yapmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, akçeli işler idarecilerin en önemli mayınıdır dedi.
 
 Şube Başkanı Ali Yalçın, Bölgemize atan müdürlerin müdür yardımcılarının yüzde elli’si bizim üyemiz. Yöneticilik sınavlarına hazırlıkta verdiğimiz desteği tecrübe paylaşım toplantıları ve paket programlarla devam ettireceğiz dedi. Başkan Yalçın; 16–18 Nisan arası İhlas Armutlu Termal’de yeni atanan Müdür ve Müdür Yardımcılarına özel: Prof. Dr Aytaç Açıkalın, Prof. Dr. Selahattin Turan, Prof. Dr. Osman Özsoy, İbrahim Örs ve Eğitim Bir Sen Genel Merkez Yöneticilerinin katılacağı bir paket programın hazırlıklarını tamamladık. Ufuk çizen paket bir program olacak. Hepinizin katılımını bekliyoruz diyerek konuşmasın tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113