• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

İSTANBUL?DAKİ GÖLETLERE 42 BİN SAZAN

İSTANBUL?DAKİ GÖLETLERE 42 BİN SAZAN
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek için su kaynaklarına toplam 42 bin yavru sazan bıraktı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programında yer alan 'Balıklandırma Projesi' kapsamında harekete geçen İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan sayısında azalma görülen göletlere pullu sazan balığı takviyesi yaptı.  Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilmiş olan pullu sazan yavrularını Beykoz ve Şile ilçelerinde bulunan iç su kaynaklarına bıraktı. İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül’ün bizzat katıldığı balıklandırma çalışmalarında; Beykoz'un İsaklı, Bozhane, Paşamandıra, Cumhuriyet, Kanlıdere, Mahmut Şevket Paşa göletleri ile Şile ilçesinde bulunan Saklıgöl rezervuarlarına toplam 42 bin pullu sazan yavru takviyesi yapıldı.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Bakanlığın başlatmış olduğu projeyi İstanbul’da başarıyla uyguladıklarını belirterek, projenin amacının iç sularda azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek olduğunu söyledi. İnsanların çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve yine bilinçsizce avlanma nedeniyle birçok su ürününün tükenme noktasına geldiğini vurgulayan Aygül, “Doğadaki ekolojik dengeyi mutlaka korumak zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Balıklandırma Projesi çerçevesinde özellikle baraj, göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımızın, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1.5 yıldan önce avlamaması gerekir. Biz İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bunun takipçisi, olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113