• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

İSTANBUL?DA 300 KİŞİLİK GIDA DENETİM ORDUSU GÖREV BAŞINDA

İSTANBUL?DA 300 KİŞİLİK GIDA DENETİM ORDUSU GÖREV BAŞINDA
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gıda sektöründeki denetimlerin artırılarak hızlandırılması ve tüketicilere daha güvenli gıdaların sunulması için, İstanbul?da adeta bir denetim ordusu kurdu. İstanbul?daki ilçe şube müdürlüklerini 16 dan 39?a çıkaran Bakanl



         Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gıda sektöründeki denetimleri artırıyor. Bakanlık, denetimlerin hızlı ve daha güvenli yapılabilmesi için çeşitli illerde ‘Gıda Denetçisi’ olarak görev yapacak yeni personeller aldı. Bu illerin başında da nüfusu hızla artan İstanbul geliyor. İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, gıda sektöründeki denetimlerin artırılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kontrol yetkisi bulunmayan personelin, mevzuat ve uygulama bakımından yetkilendirilebilmesi için ‘Gıda Kontrol Görevlisi Kursu’ düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ümraniye Atakent Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün süren kursu başarıyla tamamlayan 320 kursiyere sertifika verildi. Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik, Yurtiçi Gıda Kontrol Talimatı, Numune Alma Usul ve Esasları, Numune Alma Aletlerinin Kullanımı, Yıllık Denetim ve İzleme Programları, Laboratuvar Uygulamaları gibi pek çok konularda uzmanlarca eğitim verilen kursiyerler, eğitim sonrası da sınava tabi tutuldu. Sınavı başarıyla geçenler, bağlı bulundukları ve yeni kurulan İlçe Tarım Müdürlüklerinde gıda denetçiliği yapacak.

                                    “BİLGİ KUVVETTİR”

        Eğitimin son gününe katılarak kursiyerlere sertifikalarını veren İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, gıda denetçiliğinin meşakkatli, ama bir o kadar da kutsal görev olduğunu söyledi. Kursta verilen teorik ve pratik bilgilerin bu eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Kavak, kursiyerlerden kendilerini sürekli geliştirmelerini istedi. Toptan Kalitenin yakalanabilmesi için zincirin tüm halkalarının güçlü olması gerektiğinin altını çizen Kavak, “ Önce işinize saygı duyun, işinizi sevin. İşlemlerini yaptırmak için kurumunuza gelenleri birer müşteri; kendinizi de bir esnaf olarak düşünün. Bilgi eksikliğinden dolayı yapmış olduğunuz yanlış işlemler, birilerini mağdur edebilir. Birilerinin mağdur olmaması için şüpheye düştüğünüz konularda hemen karar vermeyin. Sorun, araştırın sonra karar verin. Çünkü bilgi kuvvettir” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113