• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul yol durumu trafikte neler oluyor her dakika daha kötüleşiyor

İstanbul yol durumu trafikte neler oluyor her dakika daha kötüleşiyor
İSTANBUL'da yol durumu her geçen dakika daha kötüye gidiyor. İstanbul'da Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla günlük trafik yoğunluğuna tatilciler de eklendi. İstanbul'da başta köprüler olmak üzere trafik gittikçe yoğunlaşıyor.

İSTANBUL'da trafik yoğunluğu ne durumda? İstanbul'da son yol durumu ne? İstanbul'da trafik yoğunluğu haritası gittikçe kırmızılaşıyor. İstanbul'da Kurban Bayramı yoğunluğu kentin çıkış noktalarında kendini hissettirmeye başladı. İstanbul Otogarı giriş ve çıkışları akşam saatleri itibariyle yoğunlaşmaya başladı. Atatürk Havalimanı'nda ise yoğunluğun rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. 

Bayrampaşa'da bulunan "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" bayram yoğunluğu başladı. Otobüsler otogar çıkışında zaman zaman kuyruklar oluşturuyor. Kurban Bayramanını şehir dışında geçirmek isteyenler biletleri günler öncesinden tükenmişti. Otogardaki yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması bekleniyor. Kurban bayramında uzun tatilili şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullar yollara düşmeye başladı. Şehirlerarası otobüs biletleri günler öncesinden tükenmiş, 8 bin ek otobüs seferi konmuştu. Bugün başlayacak olan uzun tatil öncesinde karayoluyla erken saatte İstanbul'dan ayrılmayı planlayanlar 15 Temmuz demokrasi Otogarında zaman zaman yoğunluğa sebep oluyorlar. Sefer saatlerinin çakıştığı saat başlarında ise otogar çıkışında otobüs yoğunluğu yaşanıyor. Otogarda yaşanan yoğunluğun akşam saatlerinden itibaren daha da artması bekleniyor.

ADIM ATACAK YER KALMADI 

 

10 günlük bayram tatilinin bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması ile  Atatürk Havalimanı’nda yaşanan yoğunluğa bu kez transit olarak geçen on binlerce yolcu eklendi. 50 bin rakamına ulaşan transit yolcuyla birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali transit salonlarında adeta adım atacak yer kalmadı. Kafeteryalar, restoranlarr, uçak köprü alanlarındaki oturma grupları da tamamen doldu. Yolcuların bir kısmı oturacak yer bulamadığı için yerlerde oturmayı tercih etti. Havalimanı İşletici firması TAV bu yoğunluğu beklediklerini belirterek, gerekli tüm önlemleri aldıklarını söylediler.

İstanbul trafik durumu saat 17.45 itibariyle son durum 

 

Atatürk Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda son günlerin en büyük rakamına ulaşılması beklenirken transit yolcularda da büyük artış oldu.  Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri son iki gün içinde Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 195 bin yolcunun geçtiğini ve bunun 45 bininin transit yolcu olduğunu belirterek, “Bugün için uçuş planı yapılan ve bizim havacılıkta ‘slot’ olarak tabir ettiğimiz uçuş sayısı 1540’ın üzerine çıkacak. Bu rakam şayet bugün gece yarısına kadar gerçekleşirse şimdiye kadar en çok ulaşılan sayı olacak. Bundan önceki rekor 1526’ydı.Bu da bir rekordur. Yolcu sayımız ise son iki gün ortalaması 195 bindir. Bu rakamın bugün 230-250 bin arasında olmasını bekliyoruz. Bu rakam da yolcu sayısı bakımından bir rekor olacak” dedi.

DHMİ yetkilileri ayrıca işletici firma TAV, emniyet ve gümrük teşkilatları ile tüm hava yolu çalışanlarının 24 saat kesintisiz görevleri başlarında olacağını da bildirdi.

THY ÇEYREK MİLYON İNSAN TAŞIYACAĞIZ 

Kurban Bayramı öncesi Atatürk Havalimanı'nda hafta içinden itibaren yolcu sayısında artış yaşanırken buna paralel olarak Türk Hava Yolları (THY) da sefer ve yolcu sayısını artırdı. 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından bugün için Türk Hava Yolları'nın iç ve dış hat olarak 1545 sefer yapacağını ve 250 bin kişiyi taşıyacaklarını açıkladı.Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bilal Ekşi, "Bayram bereketi ile geldi. Cuma günü 1545 sefer ile çeyrek milyon yolcumuzu misafir ediyoruz" dedi.

TEM'DE TRAFİK DURDU

Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat trafiğe kapanan TEM otoyolu Ankara istikametinde araç kuyruğu oluştu. Duran trafikte yolcular araçlarından inerek yolun açılmasını bekledi. Kaza yapan otomobilin çekici ile yoldan kaldırılması sonrasında TEM otoyolunda trafik normale döndü.

MAHMUTBEY GİŞELERİNDE YOĞUNLUK VAR

Bugünden itibaren başlayan 10 gün tatili şehir dışında geçirecek olan İstanbullular aynı anda yola çıkınca trafik yoğunluğu kaçınılmaz oldu. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkiinde kilometrelerce araç trafiği oluştu. Her iki yönde de oluşan yoğun trafik havadan görüntülendi.

FERİBOTLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Çanakkale'de, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler, feribotiskelesinde yoğunluğa neden oldu. Öğle saatlerinden itibaren Çanakkale kent merkezinde uzun araç kuyrukları oluştu.

KAZA HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI

Öte yandan Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte kaza haberleri de gelmeye başladı.

Bugün 13.30 sıralarında, TEM Otoyolu İzmit mevkii Korutepe tünelleri içi Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa İ. idaresindeki otomobil, Korutepe tünelleri içinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Ters dönerek sürüklenen otomobil, tünel içindeki duvara çarparak durabildi. Kaza sonrası otomobil içerisinde bulunan sürücü Mustafa İ., Osman C. ve Ayşe C. bulundukları yerde sıkışarak yaralandı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerince otomobil içinden çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İNTERNETHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113