• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul ve Ankara belediye başkanlarından yerel seçim şartı

İstanbul ve Ankara belediye başkanlarından yerel seçim şartı
Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu yeniden adaylık için Kılıçdaroğlu'nun istifasını şart koşarken, Mansur Yavaş da İYİ Parti ile ittifakı istedi ve "Sadece CHP ile kazanamayacağım ortada" dedi.

CHP'de iç kargaşa adeta doruk noktaya ulaştı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden umduğunu elde edemeyen CHP'yi, yerel seçimlerde alınacak hezimetin telaşı sardı. Akşam Gazetesi'nden Melik Yiğitel'in İmamoğlu ve Yavaş'a yakın isimlerden aldığı bilgilere göre, iki büyükşehir belediye başkanı da yeniden adaylığa şartlı "evet" diyecek.

İSTİFA ŞARTI GETİRDİ

İmamoğlu'na yakın kaynak "Kılıçdaroğlu kendi isteğiyle Genel Başkanlıktan ayrılmazsa İmamoğlu İBB için aday olmayacak. Yerel seçim sonrası bu kadar il kaybedildikten sonra da kesinlikle devrilir ve İmamoğlu'yla yola devam edilir" değerlendirmesi yaptı.

'BÜYÜKŞEHİRLER KAYBEDİLİR'

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı sürdürmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kesinlikle aday olmayacak. Kendisi aday olmazsa İstanbul'un kaybedileceğini düşünüyor. İstanbul'la birlikte Hatay, Antalya, Adana ve Mersin'in de yerel seçimde kaybedileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yol haritasını en geç 10 gün içinde yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak. İmamoğlu, toplantıda genel başkanlığı istediğinin de mesajını verecek.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN BASTIRACAK

İmamoğlu, kurultayda kaybetse bile yerel seçimin hemen sonrasında olağanüstü kurultay için bastıracak. İmamoğlu, olağan kurultayda olmasa da yerel seçimleri de kaybetmiş Kılıçdaroğlu'nun daha kolay devrileceğini planlıyor.

SADECE CHP İLE MİLLİYETÇİ OYLARI ALAMAM

CHP'de bir başka sıkıntı da Ankara'da var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimde İYİ Parti'nin kendisini desteklememesi ve aday göstermesi durumumda yola devam etmeyecek. Yavaş'ın yakın çevresine "İYİ Parti desteklemezse milliyetçi oylardan bana bir tane bile gelmez. Sadece CHP ile kazanamayacağım ortada. Bu yüzden Meral Hanım'ı ikna edemezsem kesinlikle aday olmayacağım. Kaybedeceğimi bile bile bir seçim girmem" dediği ifade ediliyor. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113