• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul için yeni uyarı!

İstanbul için yeni uyarı!
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Marmara, Ege, Karadeniz ile Toroslar gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Batı Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Yağış alan bölgelerde sıcaklıklar 3 ila 5 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAYATI FELÇ ETTİ

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda yoğun olarak etkili oldu. Bazı bölgelerde  etkili olan yağış nedeniyle yollar göle dönerken bazı iş yerlerini de su bastı.

EVİNDE MAHSUR KALAN KADINI KOMŞULARI KURTARDI

Arnavutköy'de etkili olan kuvvetli yağışın ardından Haraççı Mahallesi, Öğün Sokak'ta bir binanın giriş katını su bastı. Evde mahsur kalan kadın komşuları tarafından kurtarıldı. Kadının kurtarılma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

SEL SULARI İLE SÜRÜKLENDİ

Bayrampaşa Orta Mahalle'de sağanakla birlikte yolda sel oluştu. Kaldırımda ilerleyen bir kadın yolun karşısına geçmeye çalışırken sele kapıldı. Sürüklenen kadının çevredekiler tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

AĞACA SARILARAK HAYATA TUTUNDU

Arnavutköy Tayakadın Türkköşe Mevkii'nde dere taştı. Bir konteynerde kalan işçilerden biri suya kapılmamak için ağaca tutuldu. Sel ortasında bekleyen işçiyi kurtarmak için kepçeli operasyon düzenlendi. Kepçe ile kurtaran işçi alkışlarla güvenli alana götürüldü.

ARNAVUTKÖY'DE DERE TAŞTI

Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan dere şiddetli yağış nedeniyle taştı. Bölgede mermer ve mobilya imalathanesi olarak kullanılan 2 binada işçiler mahsur kaldı. Binaların çatısına çıkan 7 işçi, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak suyun debisinin yüksek olması nedeniyle ekipler işçilere müdahale edemedi. İşçileri kurtarmak için bölgeye helikopter istendi. İşçilerin kurtarılması için helikopter bekleniyor.

ÖĞRENCİLER OKULDA MAHSUR KALDI

Arnavutköy'de araçlar yollarda kalırken, bir evi su bastı. Okulda mahsur kalan öğrencileri itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tahliye etti.

ÇATALCA'DA YOL ÇÖKTÜ

Yağmur nedeniyle Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Perşembe Pazarı'nın kurulduğu alanda yol çöktü. O sırada yolda bulunan iki araç açılan çukurlara düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

BİR AMBULANS SEL SULARINDA MAHSUR KALDI

Başakşehir İkitelli Selvi Sokakta yağış sorası yol göle döndü. Çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşlar araçlarının üzerine çıktı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.Göle dönen yol havadan görüntülendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113