• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İsrailli futbolcu ile ilgili sondakika kararı!

İsrailli futbolcu ile ilgili sondakika kararı!
Antalyaspor'un, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle gözaltına alınan İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel hakkında sınır dışı edilmesi kararı verildi.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada attığı gol sonrası yaptığı İsrail propagandası nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel'in Emniyet'teki ifadesi ortaya çıktı. 

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Sagiv Jehezkel şunları söyledi:

'100 GÜNLÜK SÜRECİN SON BULMASINI İSTİYORUM'

"Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı"

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Skandal gol sevincinin ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sagiv Jehezkel

ÖZEL UÇAK GETİRİLDİ

İsrail'e yakın haber kaynakları da olaya geniş yer ayırdı. Oyuncunun Türkiye'de gözaltına alınmasının ardından paylaşılan haberlerde Sagiv Jehezkel mesajının yanlış anlaşıldığı, bunu mahkemede beyan edeceği, yanlış anlaşılma için özür dileyeceği ve ardından sınır dışı edileceği duyuruldu. 

Jehezkel için ayrıca İsrail Devleti'nin de temasa geçtiği öğrenildi. Gözaltı kararının ardından Antalyaspor ile sözleşmesinin feshedilmesi beklenen oyuncu için İsrail'den gece yarısı özel uçak kalktığı ve oyuncu ile ailesini Antalya'dan almak için Türkiye'ye geldiği aktarıldı. 

"100 DAYS... 7.10..."

Jehezkel'in bileğinde "100 gün, 7.10 (Ekim)" yazısı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor.

KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113