• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

IŞIKARA, depremden korunma yollarını cami cemaatine anlattı

IŞIKARA, depremden korunma yollarını cami cemaatine anlattı
Tuzla Müftülüğü ile Türk Kızılayı Tuzla Şubesi Başkanılığı?nca ortaklaşa organize edilen depremden korunma yolları ve hasarı azaltma metodları konulu program, geçtiğimiz cuma günü, Tuzla 1. Ahmet Camii?nde, deprem dede olarak da bilinen Prof. Dr. Ahmet M


Geçtiğimiz cuma günü, cuma namazına mütakiben başlayan programda Işıkara, camide bulunan cemaate, depremden korunmanın yollarını bilimsel olarak anlattı. Konuşmasında Mete IŞIKARA, Kur’an-ı Kerim’den çeşitli ayetleri de konunun daha iyi anlaşılması için örnek olarak gösterdi.
Tuzla 1. Ahmet Camii’nde düzenlenen programın, cuma namazı saatine denk gelmesi, katılımın yüksek olmasına vesile oldu. Tuzla müftülüğü yetkilileri, Türkiye’de deprem denince akla ilk gelen isimlerin başında olan Ahmet Mete Işıkara tarafından bilimsel olarak ve sinevizyon gösterisi eşleğinde, depremden korunma yollarının detaylı bir şekilde anlatıldığı programın, oldukça verimli olduğunu ifade ettiler.
BİNALARINIZI İŞİN EHLİ MÜHENDİS VE MİMARLARA YAPTIRIN
IŞIKARA sunumunda, cami cemaatine, her zaman ve her ortamda olduğu gibi, “Herkes şunu iyi bilsin ki, deprem öldürmez, bina öldürür. Dolayısıyla, sağlam binalar inşa etmeliyiz veya binalarımızı güçlendirmeliyiz. Yeterli tedbirlerimizi almalıyız. Öyle ne iş yaptığı bilinmeyen ustalara, kalfalara, eline malayı, keseri alan herkese, bina inşa ettirmemeliyiz. Mutlaka, mimar veya mühendislere, işi ehline vermeliyiz.” sözleriyle hitap etti ve sözlerini Kur’an sureleriyle destekleyen bilgiler aktardı.
DEPREME HER GÜN BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ
Sunumunun sonunda Işıkara, “İstanbul’da yaşayan herkes şunu iyi bilsin ki, deprem olma olasılığı, her geçen gün daha da artmaktadır ve biz, her gün depreme bir adım daha yaklaşıyaruz. Depremden ve hasarlarından korunma tedbirlerini almak bizim elimizde.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113