• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

İrfan Can'ın kırmızı kartı için ne dediler?

İrfan Can'ın kırmızı kartı için ne dediler?
Fenerbahçe-Trabzonspor maçında İrfan Can Kahveci'nin gördüğü kırmızı kart pozisyonu eski hakemleri ve spor medyasını ikiye böldü.

Spor Toto Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor mücadelesinin 14. dakikasında sarı-lacivertli futbolcu İrfan Can Kahveci ile Trabzonsporlu futbolcu Siopis bir pozisyonda karşı karşıya geldi.

Hakem Zorbay Küçük, VAR odasından gelen uyarıyla izlediği pozisyon sonrası 17. dakikada İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart gösterdi. İrfan Can Kahveci bu sezon Süper Lig’de 3 sarı kart görürken, ilk kez kırmızı kart ile cezalandırıldı.

KIRMIZI KART DOĞRU MU?

İrfan Can Kahveci'nin gördüğü kırmızı kart gecenin en çok konuşulan pozisyonu olurken, eski süper lig hakemleri ve spor basınının önemli isimleri hakem Zorbay Küçük'ün kararı karşısında ikiye bölündü.

LALE ORTA: UEFA'NIN TAVSİYESİ SARI KART

"Verilen kararın maçın sonrasında etkin bir karar olması. 75 dakika, uzatmaları da koyarsak 80-85 dakika eksik oynama sonucu getireceği için daha önem arz ediyor. Ben kırmızı kartın yanlış olduğunu düşünüyorum. Çarpışma gerçekleşiyor ve oyuncunun ayağı, kayan oyuncunun ayağına geliyor. UEFA'nın tavsiyesi, sarı kart olması gerektiği yönünde. VAR'ın müdahalesinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Pozisyonun gerektirdiği kontrolsüz bir hareket olarak sarı kart."

icin-535.jpg

BÜLENT YILDIRIM: BU KARAR YANLIŞ

"Bu karar yanlış. İrfan Can bir önceki pozisyonda şık bir çalım attı. Daha sonra iki oyuncunun da topla oynama şansı var. İrfan, rakip kayarak kendine gelirken hakim olduğu sol ayak dışıyla topu kurtarmaya çalışıyor. İki oyuncunun da topla oynama şansı var. İki oyuncu da topu kurtarmaya çalışıyor. Tamamen topa odaklı. Göze alacağımız şey niyet, kötü niyet. Burada kötü niyet yok. Siopis kayıyor, bir miktar risk alıyor. Kaymaya devam ettiği için İrfan'ın ayağı sabitken topu kurtarmaya çalıştığı esnada bu talihsiz kaza meydana geliyor. Burada asla kötü niyet yok. İki oyuncunun da topla oynama ihtimali var. Futbol oyun kuralları mantığında ele alabileceğimiz tek bir kriter var. Oyuncu bu hareketinden nereye kadar sorumlu? Sonuç, asla bir kırmızı karttan bahsedemeyiz. Burada çıkacak maksimum kart, kontrolsüz faulden sarı kart düşünebilir. Zaten hakem faul dahi düşünmüyor. Ortada yoruma açık unsurlar varken, hakem görmüşken VAR'ın müdahalesi yanlıştı ve hakemi de maçı da sıkıntıya düşürdü."

SERDAR ALİ ÇELİKLER: METE KALKAVAN DAHA ÖNCE SARI DEMİŞTİ

"Kayda değer ekstra bir şey olmayan müsabakada İrfan Can Kahveci, kayarak top almaya gelen Siopis'in ayağına bastı. Sahipsiz topa müdahale etmeye çalışan iki oyuncunun şanssız pozisyonuydu. İrfan geç kaldı ve faul yaptı. Sonra VAR'daki Mete Kalkavan hakem Zorbay Küçük'ü çağırdı. "Gel, Zorbay burada kırmızı kart ver" dedi. Aynı Mete Kalkavan, Konya-Beşiktaş maçında MPoku-Pjanic mücadelesinde benzer bir durumda sarı kart vermişti. Kendisinin 'sarı' dediği pozisyonun benzeri için Zorbay Küçük'e "kırmızı" baskısı yaptı."

Kalkavan'ın sarı kart gösterdiği pozisyon

AHMET ÇAKAR: TÜRK HAKEMLİĞİNİN BİTTİĞİ GECE

"Bu gece Türk hakemliğinin bittiği gecedir. Bu kırmızı kart TFF'nin ve MHK'nin Fenerbahçe'den intikam alma arzusunun ayyuka çıktığı gecedir. Bu geceyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin..."

MEHMET DEMİRKOL: HAKEM DOĞRU SÜZDÜ

"Kırmızı kart yorumu istenecektir. Ben hakemin pozisyonu doğru süzdüğünü düşünüyorum. Ancak ağır çekimde izlediğiniz zaman buna kırmızıdan başka karar vermek zor."

ÖMER ÜRÜNDÜL: KIRMIZI KARARI YANLIŞ

"İrfan Can'ın kırmızısı yanlış karardı. Hakem kendi verse takdir hakkı derdik. Ama VAR müdahalesi protokola aykırıydı."

ERMAN TOROĞLU: KIRMIZI KART DOĞRU

"İrfan Can'ın gördüğü kırmızı kart doğru. Bir hareket yapıyorsun, ısrar etmesen yani harekete devam etmesen atılmayacaksın. Devam edince atıldın."

DENİZ ÇOBAN: POZİSYON SARI KART

"Kırmızı kartın olması için olmazsa olmaz 3 unsur; acımasızlık, yaralayıcılık ve gaddarlıktır. Kramponun vidalarıyla yapılan hamle acımasız ve gaddarca olmaya çok yakındır. O nedenle bu pozisyonda kırmızı kartın akla gelmesi doğal. Buna çok acımasızca basma diyemeyiz. İyi niyet unsuru önemlidir. İrfan'ın kötü niyeti olmadığı ortada. Basma neticesinde güç transferi gerçekleşmedi. Hemen ayağını çekiyor ve topuğu yerde. Oyuncu kayarak geldiği için basılan yerin kontak noktası açısından önemi yok. Bu pozisyon sarı karttır."

KEMAL BELGİN: VAR'A GİTMEDEN KIRMIZI ÇIKARMALIYDI

"Bu maçla ilgili önemli bir tartışma İrfan Can’ın atılışı üzerine olacaktır. Hakemin daha VAR’da gitmeden, uyarılmadan kırmızı kartını çıkarması gerekirdi. Bir önemli not da F.Bahçeli futbolcuların her pozisyonda hakemle dalaşmalarıydı."

İLKER YAĞCIOĞLU: METE KALKAVAN SAÇMALADI

"Dün gece VAR hakemi Mete Kalkavan öylesine saçma bir kararla Zorbay Küçük'ü VAR'a çağırdı ki tamamen topa yapılan bir harekete kırmızı kart çıkarmak durumunda kaldı. Bu karar da ister istemez oyunun bütün gidişatını değiştirdi."

TÜMER METİN: İRFAN CAN'IN HAREKETİ KIRMIZI KART

"İki maç üst üste kırmızı gelince, Fenerbahçeliler maçı buradan okuyacaktır ama İrfan Can'ın hareketi kırmızı kart. İrfan Can, Siopis'e basma niyetinde değil ama rakibi için tehlikeli olacak yere basıyor. İş basma anından sonra başlıyor. İrfan bastı ve devam etti vücutla. İrfan'ı atan VAR, Zorbay Küçük değil."

BÜNYAMİN GEZER: ASLA KIRMIZI KART DEĞİL

"İrfan Can'ın niyeti topla oynamak mı? Evet. Topa müdahale ediyor mu? Evet Pozisyon icabı basma oluyor mu? Evet Gaddarca taban gösteriyor mu? Hayır Asla ve asla kırmızı kart değil ve asla ve asla VAR'ın devreye gireceği bir pozisyon değil" 

ŞANSAL BÜYÜKA: DÖRT ESKİ HAKEME SORDUM...

"İrfan Can o ayağı çekebilir miydi, çekemez miydi, çoğu insan elbette gönül verdiği renge göre konuşacak. Açık konuşayım çok önemli tam dört eski hakeme sordum. Dördü de kırmızı için “yanlış” dedi. Hatta içlerinden biri, “VAR bu işe ne karışıyor?” dedi."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113