• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

İngiliz yayın organının Erdoğan düşmanlığı!

İngiliz yayın organının Erdoğan düşmanlığı!
Başkan Tayyip Erdoğan'a karşı çok sayıda yalan haber uyduran ve servis eden İngiliz ajansı Reuters, yayınladığı bir iş ilanında açıkça Erdoğan düşmanlığı yapabilecek birini aradığını duyurdu.

Türkiye'de iktidarda olduğu 20 yıllık dönemde gerek dünyanın küresel güçlerinin, gerek Avrupa'nın, gerekse bu güçlerin medya organlarının hedefinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her geçen gün daha açık hedef haline getirilmeye çalışılıyor. Bugüne kadar gizli gizli iş çeviren global yayın organları artık açık açık düşmanlık ilan etmeye başladı. Bunlardan sonuncusu Reuters'ın iş ilanında açıkça görüldü. 

SÖZDE BÜRO ŞEF YARDIMCISI İLANI
Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düşmanlığıyla bilinen, manipülatif haberleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dünyaya bir 'diktatör' gibi tanıtmaya çalışan, ülkemizi bir 3. Dünya ülkesi gibi göstermeye gayretinde olan İngiliz Haber Ajansı Reuters, Türkiye ofisi için Linkedin üzerinden bir iş ilanı yayınladı. Türkiye'deki ofisine "Büro Şef Yardımcısı" arayan haber ajansı bu iş ilanı için skandal bir açıklama yazdı. 

'ERDOĞAN'I SEÇTİRMEYECEK GAZETECİ ARIYORUZ'
Reuters'ın açıklamada kullandığı ifadeler, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını bu kez açıktan ilan etti. İş ilanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi modern ve laik geleneklerden uzaklaştırdığını yazan Reuters, Türkiye'nin Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürüldüğünü söyledi. Bunlarla da yetinmeyen İngiliz Haber Ajansı, açıkça Erdoğan iktidarına karşı haberler yapacak bir personel aradıklarını vurguladı. Reuters skandal iş ilanında, "Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

GEZİ DÖNEMİNDE DE YALAN HABERLER YAPTILAR
Türkiye ekonomisi, siyaseti ve güncel konuları hakkında dünyaya sürekli yalan haberler geçen Reuters, Gezi olayları döneminde de dünyaya yalan haberleri yaymıştı.

Avrupa'daki kitlesel eylemlerde polislerin insanlık dışı müdahalelerine ses çıkarmayan yayın organları, o dönem Türkiye'de polis tarafından insanların öldürüldüğüne varana kadar türlü yalanları dünyaya yaymıştı. 16 Haziran 2013'te Kazlıçeşme'de milyonların katıldığı bir miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters'ın da içinde bulunduğu uluslararası yayın organlarına tepki göstererek "Uluslararası medya bunu da gizleyin. BBC CNN Reuters bunu da gizle" demişti. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113