• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

İNANAMAYACAKSINIZ

İNANAMAYACAKSINIZ
Pendik Belediye Başkanı Dr.Salih Kenan ŞAHİN, Pendik Cumartesi pazarının 2 Mayıs 2010?da son kez kurulduğunu söyledi. Pazarın, bundan böyle çarşıda kurulmayacağı bilgisini veren Şahin, kararı ilk önce gazetecilerin öğrendiğini söyledi


İLK YEREL MEDYAYA AÇIKLADI
Geçtiğimiz 2 mayıs pazar günü Gözdağı sosyal Tesisleri’nde yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen Dr.Salih Kenan Şahin, “ Bu toplantıda ilk defa açıklıyorum; Cumartesi pazarı artık çarşıya kurulmayacak. 2 Mayısta son kez kurulmuştur.”dedi.

2 MAYIS’I 5 AY ÖNCEDEN BELİRLEMİŞ
2 Mayıs kararını 5 ay önce aldığını kaydeden belediye başkanı, kararı kendisinden başka sadece çalışmaları yürüten bir danışmanın  bildiğini söyledi.

Şuan için pazarın kurulmayacağı bilgisini verebileceğini ifade eden Şahin, cumartesi pazarının yeniden nerede ve ne zaman faaliyete başlayacağı konusunda başka bir bilgi vermedi.

HERKES MEMNUN
Çalışmaları gizlilik ve titizlik içerisinde yürüttüklerini kaydeden belediye başkanı, “ 3 Mayıs pazartesi itibariyle güvenlik güçleriimizi bilgilendireceğiz. 8 mayıs cumartesi günü Pendik’te artık pazar kurulmayacak. Aldığımız bu karara tek bir mercinin bile itiraz edebileceğini ve memnuniyetsizlik gösterebileceğini düşünmüyorum. Pazarcı esnafı belki mukavemet gösterecektir. Ancak kararımız kesindir.”dedi.

YARIM ASIRDAN FAZLA
Yeni pazar yeri ile ilgili çalışmaların ve ne zaman kurulucağı konusunun şu an için belli olmadığını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı, karar verildiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Pendik’te yarım asırdan fazla geçmişi olduğu bilinen cumartesi pazarı Türkiye’nin en büyük pazarlarından birisi olarak gösteriliyordu.

Cumartesi günleri ilçe merkezinin yarıdan fazlasını işgal eden pazar, her kesimin büyük bir tepkisini çekiyordu.
Basın başta olmak üzere, çarşı esnafı ve sivil toplum kuruluşları pazarın kaldırılması hususunda ısrarla belediye yönetimine baskı uyguluyordu.

Kaldırılması 15 yıldır gündemden hiç düşmeyen cumartesi pazarı 2 mayıs itibarıyla son kez kurulmuş oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113