• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

İnadına kardeşlik

İnadına kardeşlik
Ülkemizin bir çok yöresine ait ilçemizde faaliyet gösteren hemşehri derneklerini bir çatı altında toplamayı başaran PENDEF (Pendik Dernekler Federasyonu), her türlü etnik ayrışım senaryolarının gündemde olduğu bu kritik günlerde bile, yürüttüğü faaliyetl


PENDİK’TE KURDUĞUMUZ BİRLİKTELİK TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR
Toplantıda bir konuşma yapan PENDEF Başkanı Fuat Şengül, “Bizim aramıza nifak sokmak isteyenler, başarılı olamayacaklar. Biz, her türlü olumsuz girişimlere rağmen, Pendik’te kurduğumuz federasyonla, önemli işler başardık. Çünkü, bu akşam burada olduğu gibi, her bölgeden insanlarımızla, aynı apartmanda yaşayıp, aynı lokantada yemek yiyor ve aynı kahvede oturuyor, yine aynı hüzünü ve aynı mutluluğu birlikte paylaşıyoruz.” dedi
BİRLİKTE YAŞAMAKTAN MUTLU VE GURURLUYUZ
Bitlisliler Dernek Başkanı Hikmet Öget ise, “Bizler, uzun yıllardır Pendik’te yaşıyoruz. Birbirimizle akraba olduk, dost olduk, dahası kardeş olduk ve bu şekilde birlikte yaşamaktan mutluyuz, gururluyuz.” şeklinde konuştu.

PENDEF, HEDEFLERİNEADIM ADIM İLERLİYOR
Öncelikle, Pendikli olma bilinci ile hareket eden, ilçemizde faaliyet gösteren veya yeni kurulacak hemşeri ve memleket temelli, eğitim, kültür, sanat, sosyal yardımlaşma ve dayanışma amaçlı dernekler ve bunların üyeleri arasında birlik, beraberlik, toplumsal paylaşım ve dayanışmayı tesis ederek, bir çatı altında birleştirmek, yerel ve evrensel kültür değerlerimizin korunması, milli ve manevi değerlerin benimsenmesi, güçlendirilmesi, tanıtılması ve yüceltilerek, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla yola çıkan PENDEF, hedefleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetleriyle, yoluna hızla devam ediyor.
Bu bağlamda faaliyetlerini sürdüren PENDEF, geleneksel toplantılarına, geçtiğimiz hafta düzenlenen sağlık hizmetlerinin ele alındığı bir toplantıyla devam etti.
SAĞLIK HİZMETİ ANLAŞMASI MASAYA YATIRILDI
Toplantıda, Pendik’te el değiştirerek, Özel Remedy Hospital Grup tarafından işletilmeye başlanan eski ismiyle Özkan Hastanesi ile yapılan anlaşma değerlendirildi. Dernek başkanlıklarına yeni seçilen Pendik Bitlisliler Dernek Başkan Hikmet Öget ve yönetim kurulu üyeleri ve Karadenizliler Dernek Başkanı Hüseyin Sabuncu ve yönetim kurulu üyeleri, PENDEF Başkanı Fuat Şengül ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelerek, üyelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanması konusunda fikir alışverişinde bulundular.
TÜM HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ İNŞA ETTİK
PENDEF Başkanı Fuat Şengül, toplantıda söz alarak, “Bu özelliğimizle biz, Pendik’ten, tüm Türkiye’ye örnek olacak, çok güzel ve büyük bir birliktelik oluşturarak, tüm halkların kardeşliğini inşa ettik. Umarım, tüm ülke bizi örnek alır. ‘İnadına Kardeşlik’ diyoruz ve bunu en güzel şekliyle başarıyoruz.” şeklinde konuştu.
FEDERASYONUN VE VERİMLİ ÇALIŞMALARIN ROLÜ BÜYÜK
Ev sahibi Karadenizliler Dernek Başkanı Hüseyin Sabuncu da, tüm misafirlere hoş geldiniz, sizleri burada görmekten mutlu oldum.” diyerek başladığı kısa konuşmasında, bu şekilde büyük bir birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinin gösterilmesinde, federasyonun büyük bir rolü olduğunun altını çizerek, yürütülen verimli çalışmaların önemine vurgu yaptı.








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113