• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

İLKSAN Genel Kurulunda Gerginlik

İLKSAN Genel Kurulunda Gerginlik
İLKSAN?ın 6.dönem 3. Olağan Genel Kurulu Alanya Ananas Otelde yapılıyor. 250 öğretmenin her ay maaşlarından zorunlu olarak kesilen 30 TL?lerle oluşan birikimlerin değerlendirilememesi ve peşkeş iddiaları üzerine İLKSAN?ın genel kurulunda gerginlik yaşan


 
Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri, sendikaların başkanları,  İLKSAN delegelerin ve Eğitim Bir Sen’in TOKİ Yenikent Konutlarında İLKSAN’I 5 milyon TL zarara uğratan MHP Kars milletvekili adayı  Harun YENİCE ile MHP Balıkesir milletvekili adayı Kemal GİRGİN’İN katıldığı genel kurulda gergin anlar yaşandı. Genel kurulda; Eğitim Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın’ın konuşmasında; İLKSAN’ın iyi yönetilmediği, gelirlerinin %98,2’sinin faiz ve üye aidatları olduğunu, gayrı menkullerin  zarar ettiğini, ortada bir yönetim başarının olmadığı, gelinen nokta itibarı ile İLKSAN’ın gayrı menkul ve değerler toplamının en iyimser rakamla 400 milyon olduğu buna karşılık üyelerine borcunun ise 1.5 milyar tl olduğu, ortada 1.1 milyar açık göründüğü ve bununda iflas etmiş bir işletmede olabileceğini dile getirdi. İLKSAN’ın mevcut haliyle faizler artısında başarılı olalım diye dua etmekten başka çaresinin olmadığını söyleyen Ali Yalçın, konuşmasında İLKSANın Ankara Yeni kentte  250 bin metre karelik araziye değer olarak 11 milyon tl değer biçilmesine rağmen 6 milyon tl  ye satılarak kurum 5 milyon tl zarara uğratılmış, kurum değerleri peşkes çektirilmiştir. Kurum avukatları olmasına rağmen Pendik arsası için bir Avukata 2,5 milyon tl ücret ödenmiştir. Üyelerin birikimleri peşkeş çektirilmektedir. Eğitim çalışanlarını bu kamburdan kurtarmamız gerekir diyen Ali Yalçın, Zorunlu üyeliğin kaldırılmasını istedi.  İLKSAN yönetilemiyor, terbiye olmaz, gelin tasfiye edelim bir gün patlayacak bu yapı çağrısında bulundu. 

Daha sonra kürsüye gelen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuştu; İLKSAN yönetimini överek Eğitim Bir Sen’e yüklenen Koncuk’un sözleri salonu gerdi. Eğitim Bir Sen Genel Mevzuat Sekreteri Ramazan Çakırcı, Koncuk’un konuşmasına yerinden tepki gösterdi. Genel Başkan’ın işi sendika kavgasına dönüştürmeye çalıştığı  söyledi. Koncuk’un Eğitim Bir Sen’i tahrik eden konuşması  sonrası Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, sataşma olduğu için divandan birkaç dakikalık söz hakkı istedi. Divan söz hakkı vermek istemeyince Eğitim Bir Sen yöneticileri ve delegeleri divanı protesto ederek salonu alkışlarla terk ettiler.  

Genel Kurul çıkışı basına demeç veren Eğitim Bir Sen yöneticileri, İLKSAN’ın sorunları ve açıklarını tartışmaya açmamak için İsmail Koncuk, toplantıyı manipüle etmiş ve genel yetkiyi kaybediyor olmanın gerginliğini salona yansıtmıştır dediler.  

Genel Kurulda DES Temsilcisi mevcut yönetimi başarılı bularak başarısından dolayı mersiyeler dizerken, Eğitim İş ve Eğitim Sen adına konuşma yapanlar da Eğitim Bir Sen gibi  zorunlu üyelik uygulamasının kaldırılmasını istediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113