• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İletişim başarı ve itibar kazandırır

İletişim başarı ve itibar kazandırır
Konuşmacı panalist olarak alanında dünyaca ünlü Prof. Dr. Ramazan Abacı?nın katıldığı, Pendik Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ?iletişim becerileri? konulu konferans, geçtiğimiz pazartesi günü, Yunus Emre Kültür Merkezi?nde


MAAŞALLAH KENDİMİZ HARİCİNDE HER KONUDA FİKİR SAHİBİYİZ
İletişim becerileri ile ilgili bir sunum yapan Abacı, Türk insanının, kendisini ifade edemediğini belirterek, kendimizden başka, her konu ve kişi hakkında sınırsız bir yorum yapma yeteğine sahip olduğumuzu kaydetti.

KENDİMİZİ KEŞFEDELİM
Başta Pendik olmak üzere, Tuzla, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Maltepe ilçelerindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin ekseriyetle katıldığı konferansta Prof. Dr. Ramazan Abacı, özetle şunları söyledi; “Bizim bakkalımız, marketimiz, esnafımız ve sıradan vatandaşlarımız, dünya ve kendi çevresinde gelişen olaylarla ilgili olarak her türlü açıklamayı yapabilecek bilgi ve birikime sahip olmasına rağmen, malesef kendi kişiliği ve psikolojik durumuyla ilgili en küçük bir açıklamada bulunma yeteğine sahip değildir. Bu durumdan kurtulmak için vatandaş olarak, kendimizi tanımalı ve içinde bulunduğumuz ruh halimizi keşfederek, kendimizi ifade edebilmeliyiz. Bunun için de, kendimize yeteri kadar zaman ayırabilmeliyiz.”

İLETİŞİMDE, KENDİNİTANIYAN VE İFADE EDEBİLENLER BAŞARILIDIR
Abacı konuşmasını, “İyi ve dengeli bir iletişimin ilk şartı, kendimizi tanımak ve öz güvenimizi kazanarak, kendimizi ifade edebilmektir. İletişim ve rehberlik alanında bunun çok büyük bir etkisi vardır ve bunu başarabilenler, çevrelerinde dinlenen ve sözlerine itibar gösterilen kişilerdir.” sözleriyle sonlandırdı.










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113