• BIST 10050.55
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C

İlçeye yatırımcı getirebilmek için dernek kurdular

İlçeye yatırımcı getirebilmek için dernek kurdular
Amasya'nın tarihi ilçesi Gümüşhacıköy İlçesinde Gümüşay (Gümüşhacıköy Kalkındırma, Güzelleştirme ve Dayanışma) Derneği kuruldu.

2018 yılı başında kurulan dernek 6 ay içerisinde; 27 Mayıs 2018  tarihinde 1. Olağan Genel kurul toplantısını yaptı.

Kurucu Başkan Abdulkadir Mert açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Biz gönüllüler olarak, güzel vatanımızın şirin  ilçesi Gümüşhacıköy’ün kalkınması, gelişmesi, güzelleşmesi için halkımızın sesi, isteği olacak ele aldığımız konuları samimi, azimli, kararlı olarak takip edeceğiz. İlçemize Organize Sanayi bölgesi kurmak için yorulmadan çalışacağız. Sesimizi yetkililere duyurabilmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz.  Yine ilçemizde kentsel dönüşüm, girişimcilik kursu ve 4 yıllık Ziraat mühendisliği ya da veterinerlik fakültesinden birinin açılması amacıyla gayret göstereceğiz. Ziraat ve hayvancılık konusunda “besi alanı” yapılması hususunda ısrarcı olacak, bu konularda ilçemizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu konuları ilmek ilmek işleyecek, rapor haline getirmek suretiyle ilgili kuruluşlara ileteceğiz ve kuruluşların yetkilileriyle görüşeceğiz ” diye konuştu.

Başkan Abdülkadir Mert,  “Bu topraklara 1340 yılında KUTLUŞAHLAR BEYLİĞİ, Kutluşah Beyi namı ile Türkmen Boyu olarak Amasya’ya yerleşmiş, daha sonra Eratna Beyliğine, sonra da Osmanlı İmparatorluğuna katılarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tarihi seyir içende yaklaşık olarak 700 yıldır bu topraklarda beraberce yaşıyoruz.

Çevremizdeki ilçelere baktığımızda ilçemizden daha çok kalkındıklarını, geliştiklerini, güzelleşip yaşanır hale geldiklerini gördüğümüzde içimizde buruk bir duygusallık oluşmakta, için için hayıflanmaktayız.

Çevremizdeki ilçelerin gösterdiği performansı göstererek kalkınıp, gelişemiyor, güzelleşemiyoruz diye kendimize soru sorup fikirlerimizi ve düşüncelerimizi ortaya koyamıyoruz Bu konulara kafa yormuyor, ya da bir araya gelemediğimiz için etkisiz ve çaresiz kalıyoruz. Herkes kendi uğraşı içerisinde hayatını sürdürüp gidiyor, bir türlü bir araya gelinerek “toplumsal talep” oluşmuyor.

İşte biz birçok arkadaş zaman zaman bir araya gelerek “biz” olarak bu soruyu kendimize sorduk, cevaplarını almaya, nedenlerini tespit etmeye, bu sorunlara karşılık bulmak üzere bir “sivil toplum kuruluşu” oluşturmaya karar verdik. Yukarıda adını koyduğumuz ve kısa adı “GÜMÜŞAY” olan derneğimiz gönüllüleri olarak ilçemizin kalkınması, gelişmesi, güzelleşmesi için önce “TEŞHİS’leri tespit ettik.

“Toplumsal talep” oluşturup bu güçle ilçemizde kalkınmanın,,gelişmesinin önünü açmak, böylece güzel insanlarımızın şirin ilçemizde sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlamayı olmazsa olmazı gaye edinip çok ama çok çalışmaya karar kıldık. Sizi de bu çalışmalara maddi ve manevi destek vermeye davet ediyoruz.” dedi

GÜMÜŞAY DERNEK YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

1)Dernek Başkanı: Abdülkadir Mert Eğitimci Emekli Eski Sümerbank Müdürü.

2) Dernek Başkan Yardımcısı: Mehmet Gönder Emekli

Gümüşhacıköy ilçe Kaymakamlığı yazı işleri müdürü

3) Dernek Sekreteri: Edib Ahmet Ceylan Eğitimci Emekli Şair ve Yazar.

4) Dernek Muhasibi: Ahmet Akkaya Amasya / Gümüşhacıköy ilçe Nüfus Müdürlüğü memuru.

5) Dernek Yönetim Kurulu üyesi: Muhterem Aslan Amasya / Gümüşhacıköy Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi

6) Dernek Yönetim Kurulu üyesi: Fatih Bayram Amasya / Gümüşhacıköy Sosyal dayanışma Müdürü.

7) Dernek Yönetim Kurulu üyesi: Muharrem Elmas Gümüşhacıköy  Kaymakamlığı Sosyal dayanışma memuru

gumus-.png

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113