• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

IHL öğrencilerinden ezbere 25 bin hadis

IHL öğrencilerinden ezbere 25 bin hadis
Geçtiğimiz 03.05.2009 pazar günü saat 11.00?de Yunus Emre Kültür Merkezi?nde, Pendik İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Programa, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Sarıca ve Yasin Turunç ile çok sayıda okulların müdür ve yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 PENDİKLİNİN DESTEĞİ TAKDİRE ŞAYANDIR
 Programın açılış konuşmasını yapan Pendik İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Akman sözlerine, uzun uğraşlar sonucu bu yarışmayı hazırlayan eğitimci kadrosuna teşekkür ederek başladı. Müdür Akman, “80 öğretmen, 1500 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden okulumuz, her zaman olduğu gibi Pendik’ten, Türkiye’yi aydınlatmaya devam ediyor. İlçe eşrafıyla, esnafıyla, çeşitli kurum, kuruluş ve vatandaşlarıyla, veli, öğrenci ve öğretmen dayanışmasının en güzel şekliyle sergilendiği, en önemli ilçelerden biri Pendik’tir. Bu nedenle biz, bugüne kadar Pendiklilerden, maddi, manevi çok büyük destek gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bu büyük desteğin izdüşümü olarak Pendik İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, her branşta büyük başarılara imza atmış ve atmaya da devam edecektir.” şeklinde konuştu.

FİNALDE 20 ÖĞRENCİ YARIŞTI
 Yaklaşık 500 öğrecinin, bir yıl gibi uzun bir sürede hazırlanarak katıldığı yarışmada toplam 25 bin hadis ezberlendi. Okul bünyesinde yapılan elemeler sonucu 40 hadis ve üzeri ezberleyen 266 öğrenci, ilk barajı geçerek ödül almaya ve yarışmaya katılma hakkı kazandı. Yarışmada finale kalma kriteri olan 100 ve üzeri ezbere hadis okuma barajını geçebilenlerin sayısı ise, ancak 20’ye ulaşabildi.

BİRİNCİ 1010 HADİS’LE RAZİYE ÇOBAN
 Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz pazar günü düzenlenen finalde yarışan 20 öğrenci arasında birinciliği, 1010 hadis ezberleyen Raziye Çoban elde ederken, 885 hadis ile Esma Yayla ikinci ve 700 hadis ile Eda Karaca üçüncü oldu. Yarışmacıların tamamının ödüllendilirdiği programda, ilk üçe giren öğrenciler, Ümre, çeyrek altın, üniversite ve fincan takımı gibi hediyelerle ödüllendirildiler.

GELENEKSEL KERMES
 Pendik İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından aynı hafta içinde organize edilen diğer bir etkinlik ise, 5 yıldan bu yana gelensel olarak yapılmakta olan kermesti.
02.05.2009 Cumartesi günü Pendik Kültür Çadırı’nda gerçekleştirilen okula gelir temin etme maksatlı kermese, okul müdürü Bekir Akman, müdür yardımcıları, okul aile birliği, kermes tertip komitesi, öğretmen, öğreci, veliler ve eski İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Bayram ile bazı okul yöneticileri iştirak etti. Kermesin açılışı, görkemli bir törenle, kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde yapılan kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

 EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR
 Açılışta bir konuşma yapan Bekir Akman,Geleneksel hale getirdiğimiz kermesimizi, 5 yıldan bu yana yapmaktayız, son üç yılını ise görmüş olduğunuz gibi kültür çadırında gerçekleştiriyoruz. Bugün, burada açılışını gerçekleştireceğimiz kermesimizde emeği geçen öğretmen, öğrenci, veli, okul aile birliği ve özellikle de tertip komitemize teşekkür ederim.” dedi.

AKILLI SINIFLAR OLUŞTURULACAK
  Müdür Akman,Kermesten elde edeceğimiz gelirle, okulumuzun bünyesinde bir çok yenilikler yapmayı planlıyoruz. Yeniliklerimizin bir çoğunu bu güne kadar sizlerin sayesinde gerçekleştirdik, bundan böyle de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 2008-2009 Hayır Çarşısı Kermesimizden elde edeceğimiz gelirle, İmam Hatip Lisesi sınıflarını, akıllı sınıflar haline dönüştüreceğiz. Böylelikle çocuklarımız, daha kaliteli ve düzeyli bir eğitim almış olacak.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 Hayır Çarşısı Kermesi, bay ve bayan giyiminden, el işlemelerine, yiyecek ve içecek gibi her türlü gıda maddelerini içeren ayrıca halı, kilim ve çeşitli ev gereçlerinin de satışa sunulduğu, oldukça zengin bir ürün yelpazesine sahip görünümü ile ziyaretçilerin yoğun ilgisine neden oldu.

TERTİP KOMİTESİ ÇOK ÇALIŞTI
 Bir hafta boyunca açık kalacak kermesin hazırlanmasında en fazla efor sarfeden tertip komitesi üyeleri Necla Genç, Selime Nur Acar, Bekir Akman, Aysun Mete, Şükran Uslu, Selma Ekinci, Name Yıldız, Perihan Abanoz ve Hasibe Fidan’dı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113