• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan
irlik, dayanışma ve bereket ayı olarak bilinen Mübarek Ramazan Ayı, 21 Ağustos'ta başlıyor. Bu yıl, 33 yıl aradan sonra Ağustos ayında oruç tutuyoruz. 20 Ağustos'ta ilk teravih namazı kılınacak, 21 Ağustos'ta ise ilk iftar yapılacak.

Ramazan dolayısıyla Pendik Müftülüğü’de çeşitli hazırlıklar yaptı. Buna göre, Ramazan süresince zorunlu olmadıkça hiçbir cami görevlisine izin verilmeyecek. İbadete açıldığı halde kadro tahsis edilmeyen veya görevli bulunmayan camilerde, emekli personel ya da imam hatiplik yeter belgesi almış olanlara öncelik vermek şartıyla, “ehil kişiler” din hizmetlerini yürütecek. Görevlisi olmayan hiçbir cami bırakılmaması yönünde çaba harcanacak.
VAAZLARI EZANDANÖNCE BİTİRİN
Bu Ramazan boyunca sabah ezanları, “Diyanet Takvimi”nde gösterilen imsak vakitlerinde ve her camide aynı anda okutulacak. Pendik Müftülüğü, Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programı hazırladı. Vaazların, zamanında başlaması ve ezan vaktinde bitirilmesi konusunda gerekli dikkat gösterilecek ve bu konu özel olarak takip edilecek.
Merkezi konumdaki bazı camiler, merkezi vaaz sisteminden ayrılacak. İlahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, eğitim merkezleri öğretmenleri, imam-hatip liseleri meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve liyakat sahibi imam hatiplerin, bu camilerde vaaz vermeleri sağlanacak.
Ramazan süresince, elektrik, ısıtma, ses cihazları ve klimalar, cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılacak.
ÇADIRDA İFTAR BU YIL DA VAR
Pendik Belediyesi’ne ait sahildeki Ramazan Çadırı’nda, ramazan süresince, her gün 2500 kişiye iftar verilecek.
Yine Pendik Belediyesi, mübarek ayda, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı da yapacak.
Sivil toplum kuruluşları da ramazan dolayısıyla yardım seferberliği ilan etti. Başta Türk Kızılayı Pendik, Kaynarca ve Esenyalı şubeleri olmak üzere çok sayıda oda ve dernek, ramazan süresince ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli yardımlar yapacak.
HATİMLE TERAVİH
Her yıl olduğu gibi teravih namazları, Pendik Sahil Camii’nde hatimle kılınacak.
Pendik Müftülüğü yetkilileri, Velibaba ve Güllübağlar Mahallelerinde, bazı camilerde de teravih namazlarının hatimle kılınacağını ifade ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113