• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

HİÇ İYİLİKLE KÖTÜLÜK BİR OLUR MU?

Hasan Demirci

Bu gün hem Gölbaşı ilçe Müftümüz Sn Yusuf Bingöl  beyi ziyaret etmek, hemde yurtlarda kalan depremzedeler ve üniversite öğrencilerimizle buluşmak üzere GÖLBAŞI'na gittim.

Güneş batmadan göl çevresinde biraz yürüyüş yaptık müftü beyle. Bir kafeteryanın önünden geçerken dikkatimizi bir tabela çekti ve şöyle yazıyor 

HİSAR Aile Çay Bahçesi

Mescid ve Abdesthanelerimizi Kullanabilirsiniz. Mescidimizi Kullananlara Çay İkramımızdır.

Müftü bey bu işletmenin sahibine teşekkür edelim dedi ve içeri girdik. Sahibi yoktu çalışanları ile sohbet ettik. Tabelayı görünce teşekkür etmek için uğradığımızı söyleyince çay ikram etmeden bırakmadılar.

Bu güzel davranışların yaşatılması gerekir. İyi örneklerin çoğaltılması gerekir. Şahsen bende farkındalık oluşturmak için paylaşıyorum. Bu gibi örneklere çok ihtiyaç var.

Çünkü daha bu gün haberlerde Üsküdar da bir çay evi müşteri olarak gelip oturan kapalı bayanlara bağırıp çağırıp hakaret ederek kovdu.

Üsküdar belediye başkanı sn Hilmi Türkmen beyde bu duruma sessiz almayarak "Türkiye artık, insanların kılık, kıyafet, fikir ve inancıyla ayrıştırıldığı, kısıtlandığı, tedirgin ve rahatsız hissettirildiği “buralar bizim, bize benzemiyorsan içeri giremezsin” anlayışıyla ötekileştirildiği eski Türkiye değildir şeklinde açıklama yaparak çay evinin tüm izinlerini iptal etmiş. Tebrik ediyorum kendisini.

Her zaman Ayrıştırıyorsunuz, ötekileştiriyorsunuz diye bağırıp çağıranların zihniyetinde olanlar bakıyorsunuz ötekileştirmenin dik alasını yapıyor. İstanbul'da takkeli sakallı bir gence hakaret ederek defolun diyen, İzmir'de röportaj yaparken kin ve nefretini kusan, sokak ortasında bir din görevlisinin eşine saldırarak başını açan, Sosyal medya üzerinden inançlı kimselere İran ve Arabistanı adres gösterenler ce daha nice kötü örneklerin aktörleri bilsinler ki biz onların yaptığını yapmayız, yapamayız.

Biz bu topraklarda birlikte insanca yaşayabileceğimizi göstermek için her türlü hakarete, alaylı ve nefret dolu bakışlara maruz kalsak bile vakarımızı koruyacağız. Kötülüklere kötülükle mukabele etmeyeceğiz.

İyilik ve hayırda yarışmaya devam edeceğiz.

whatsapp-image-2023-05-26-at-00-22-59.jpeg

Bu yazı toplam 634 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113