• BIST 10252.48
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Hem kendileri sağlıklı oldular, hemde onlarca insana can oldular!

Hem kendileri sağlıklı oldular, hemde onlarca insana can oldular!
Fuat Köprülü İlkokulu ve Kızılay işbirliği ile sosyal sorumluluklarımızı hatırlatmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Fuat Köprülü’de Kan Bağışı

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, ülkemizde yıllık kan bağış oranının çok düşük olduğunu göstermektedir. Oysaki kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı ile kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Kan verildiğinde vücut yeni kan üretir bu da bizim daha sağlıklı ve daha güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olmamızı sağlar. Bu anlamda kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir.

normal-toplu-sari0010.jpg

Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır.

Fuat Köprülü İlkokulu Müdürü Mehmet Akif Aydın, "Biz de Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kampanyayla; öğrenci-öğretmen ve velilerimizle birlikte kan bağışının önemini vurgulamayı amaçladık. Kampanyamıza beklediğimizden büyük bir ilgi gösterildi."

normal-0007-001.jpg

ÖĞRETMENLER SIRAYA GİRDİ

Müdür Aydın, "Sadece veliler, öğrenci ve öğretmenlerimiz değil kampanyamızı duyan vatandaşlarımız da bağışta bulundular. Kan bağışından önce yapılan muayenelerde tansiyon, şeker gibi rahatsızlığı olanlar da belirlendi." dedi.

Kampanya kapsamında Kızılay yetkilileri böylesi önemli bir konuya özellikle okulların ve dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin ilgi göstermesinin önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113