• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hayırlı olanın yolu açık olsun

Ümit Kahyaoğlu
Şahsımın da milletvekili aday adayı olduğu AK Parti'de geçici milletvekili aday listesi 7 nisanda açıklanıyor.

Türkiye yine kritik ve bir o kadar da önemli bir milletvekilliği seçiminin arefesinde. Ülkeyi 12 yıldır başarıyla yöneten AK Parti'de milletvekili aday adayları bir buçuk aydır özveriyle çalışma yürütüyor. Önce teşkilat temayülü, ardından mülakat ve son olarakta STK temayülüne giren aday adayları için 7 nisanda AK Parti üst yönetimi nihai kararı verecek.

İstanbul 1. Bölge'de 447 aday adayından 31'i listede yer bulacak. Geçtiğimiz seçimde bu bölgeden 16 milletvekili çıkardığı düşünüldüğünde, ilk 18'e giren aday adayı için milletvekilliği sorumluluğunu üstlenebilme şansı doğacak. 

İçerisinde bulunduğum için bir çok aday adayı arkadaşım ile tanışma fırsatı buldum. Bir çoğusu birbirinden değerli ve liyakatli isimler. Ülkeye hizmet sevdasında olan isimler. Nitelikli ve alanlarında söz sahibi çok sayıda isim var AK Parti'nin aday adayları arasında. Bu durum karar vericileri memnun edeceği gibi, herkese listede yer verilemeyeceği içinde üzücü bir durum olacak aynı zamanda. Ancak, liste sınırlı, yalnızca 31 kişiye yer var.

Yeni Türkiye'nin kadrosunun şekilleneceği bir süreci yaşıyoruz. Karar vericiler, ince eleyip sık dokumak durumunda. En doğru ismi isabet ettirebilme anlamında en doğru kararı vermek durumundalar. Eminim ki, en çokta karar verici büyüklerimiz stres yaşıyordur.

Nasıl yaşamasınlar ki, Yeni Türkiye, diyoruz. Ülkenin geleceğinden, Orta Doğu'nun geleceğinden bahsediyoruz. İslam Coğrafyası'nda kan ve göz yaşı var. Dışarıda düşmanlar, içeride de bu düşmanların işbirlikçileri var. Fesat ve fitne ekibi bir olmuş, Sayın Cumhurbaşkanımızın peşine düşmüş, onun şahsında elbirliğiyle Türkiye'nin ayaklarına pranga vurabilmenin derdine düşmüşler. Kirli emellerini gerçekleştirebilmek için, Türkiye'yi başaşağı edebilmek için  her türlü kaos planını çekinmeden uygulamanın peşindeler.

İşte böyle bir dönemde yeni TBMM kadrosu belirlenecek. Büyük Türkiye'ye yakışan, derdi millet olan, ben değil biz diyen, Sayın Devlet Başkanımızın yanında dimdik durabilecek, her türlü saldırıya çekinmeden göğsünü siper edebilecek, cesur yüreklerden oluşan bir TBMM kadrosunun teşkil edilmesi çok önemlidir.

Vatana-millete ihanet etmeyecek, halkının derdini kendi derdinden önce bilecek kahramanlara ihtiyaç vardır. Umuyoruz ki böyle bir kadro teşkil eder, teşkil eder de dosta güven, düşmana endişe verir, korku verir. Allah, parti büyüklerimizin işini kolaylaştırsın duasını dilimizden düşürmememiz gereken zamanları yaşıyoruz.

Bizim duamız da bu yöndedir. Yüce Rabbim, kim daha hayırlı olacaksa, kim daha iyi hizmet edecekse onun önünü açsın. Eğer biz hayırlı olacaksak bizim önümüzü açsın.

Allah yar ve yardımcımız olsun...

Bu yazı toplam 1372 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113