• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Haydi Türkü Söyleyelim

Haydi Türkü Söyleyelim
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nce planlanan ve tüm ilçeleri kapsayan, TRT Sanatçısı Yavuz DEĞİRMENCİ?nin proje teklifi ile Kültür Bölümü?nce düzenlenen ?Okullararası Türkü Söyleme Projesi?, tüm resmi ve özel, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinden seçil


Kültürümüzün önemli bir öğesi olan Türkülerimizin ve ozanlarımızın, genç kuşaklara tanıtılması amaçlı “Haydi Türkü Söyleyelim” projesi, geçtiğimiz salı günü, ilçe milli eğitim müdürlüğünce, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, belediye başkan yardımcısı Atilla İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Korkut Evirgen İlköğretim Okulu Müdürü (program koordinatörü) M. Emin Dönmez, Kurtköy Lisesi Müdürü Kemal Yıldız, bazı okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
5 ÖĞRENCİ, BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI
Programda, daha önce seçilen, Şeyhli İlköğretim Okulu öğrencisi Menent KAPLAN, Erol Türker İlköğretim Okulu öğrencisi Abdullah ÇAKMAK, Kurtköy Lisesi öğrencisi Özge KÖK, Ayazma İlköğretim Okulu öğrencisi Hasan Mert KÖLE ve rahtsızlığı nedeniyle programa katılamayan Melek Aknil Kız Meslek Lisesi öğrencisi Yasemin SOYTÜRK, isimli 5 öğrenci, sahne alarak türkülerini söylediler.
ÖNCE DEĞİRMECİ SAHNE ALDI
Öğrencilerden önce sahne alarak, hem davetlilere türkü ziyafeti çeken, hem de öğrencilerin yarışma heyecanını üzerlerinden atmasına yardımcı olan TRT Sanatçısı Yavuz Değirmenci,  zaman zaman sahne alan öğrencilerin türkülerine de eşlik etti.
ÖĞRENCİLER, ARKADAŞLARINA, ALKIŞLARIYLA DESTEK OLDULAR
Çoğunluğu öğrencilerden oluşan seyirciler, sanatçı Yavuz Değirmenci’ye ve akranları olan sanatçı adayı arkadaşlarına, alkışlarla destek oldular.
Yaklaşık iki saat süren program, Yavuz Değirmenci’ye, günün anısına bir çiçek takdimi ile sonbuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113