• BIST 10218.58
  • Altın 2454.351
  • Dolar 32.2192
  • Euro 34.7005
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hayatın eksiklerini değil, güzelliklerini çoğaltalım

Hayatın eksiklerini değil, güzelliklerini çoğaltalım
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda hayatın eksiklikleri yerine güzelliklerini çoğaltmak için kadın ve erkeğin birlikte çalışması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  düzenlenen programda  hayatın eksiklikleri yerine güzelliklerini çoğaltmak için kadın ve erkeğin birlikte çalışması gerektiğini belirten Belediye Başkanı  Dr. Kenan Şahin, annelerin de erkek çocuklarını buna göre yetiştirmelerini istedi. 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, eşi Sevtap Şahin’le birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pendik Belediyesi ve Gönülver Derneğinin organize ettiği kahvaltı programına katıldı. Gözdağı Tesisleri’nde yapılan programa yetim ve engelli çocukların anneleri, Pendik Kadın Korunma Evinde kalan kadınların yanı sıra 15 Temmuz Şehidi Yalçın Aran'ın eşi Asalet Aran da katıldı.

seeem-3-o.jpg

Kadınları gönüllü olmaya teşvik ettiği için Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e teşekkür eden Gönülver Derneği Başkanı Gülbahar Durmuş: “İnananların birbirine gülmediği, selamlaşmadığı günümüzde başkanımızın çağrısıyla hanımlar olarak bir araya geldik. Mahallelerde bir hareket başlattık ve dayanışmayı artırmayı hedefledik.” dedi. Pendik Belediyesinin ilk kadın Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın  ise “2 aydır görevdeyim. Bu genç yaşımda beni bu göreve layık gördüğü için Başkanımıza teşekkür ederim.” dedi. Canayakın, 8 Mart tarihinin kadınlara ayrılan özel bir gün olduğuna dikkat çekti.

neverti-30968-o.jpg

“Eşim şehit olarak beni onurlandırdı”

15 Temmuz Şehidi Yalçın Aran’ın eşi Asalet Aran, izleyicileri duygulandıran konuşmasında “3 kızım var, eşim kızları ve vatanı için şehit oldu. İşini çok seviyordu, kepçe üstünde öleceğim diyordu, gerçekten öyle öldü; ama çok onurlu bir şekilde şehit oldu. 10 yıllık evliliğimizde ondan çok memnundum,  eşten öteydi benim için. Şehit olarak gidişiyle de beni onurlandırdı.” dedi.

universite.jpg

“Erkek çocuklarına ayrıcalık tanımayın”

Hayatı anlamak, eksikliklerin yerine güzellikleri çoğaltmak için kadın ve erkeğini birlikte çalışması gerektiğini belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Dünyayı sevgi medeniyetine dönüştürmek için birbirimize sevgi gözüyle bakmalıyız.  Kadınlar sevgi anlamında daha şanslı.Ancak erkeklerden şikayet ederken onları da annelerin yetiştirdiğini unutmayın. Bu yüzden oğullarınızı doğru yetiştirin. Erkek çocuklarına karşı fazla toleranslı olursanız sonrasında evde elinde TV kumandası olan eşler ortaya çıkıyor. Kız çocuklarınıza iş verirken erkek çocuklarınıza ayrıcalık tanımayın.” çağrısında bulundu.

“Erkekler eşleriyle rekabet edemediği için şiddete yöneliyor”

Kadınlara yönelik erkek şiddetinin artmasının sebebine de değinen Başkan Şahin: “Çünkü artık erkekler eşleriyle rekabet edemiyor. Sosyal hayatta o kadar başarılı değiller. Okullarda da kızlar daha başarılı. Hanımlar bugün hayatın içinde çok daha fazla yer alıyor.  Kadınların fonksiyonları daha fazla. Ama annelik de onlara verilmiş. Anneliği eksiksiz yerine getirmenin yanında hayatın içinde var olma imkanları da sağlanmalı.” dedi.

Kadınların daha duygusal olduğunu dile getiren Başkan Şahin: “Cenab-ı Hak, bizden de duygusallığı eksik etmesin. Gözyaşı ve merhamet etmek en önemli duygulardır. Ağlamayan erkek değil, tam tersine ağlayabilen erkek olmak lazım. Hanımların şefkat elini hayata daha fazla dokundurmamız, merhamet elimizi çoğaltmamız gerekiyor. Bu anlamda şehrimizde gönüllülerimiz çok önemli işler yapıyor.” dedi.

Programa katılan kadınların da duygularını ifade ettiği etkinlik, hediye dağıtımıyla sona erdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113