• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hayat boyu eğitim aileyle başlar

Hayat boyu eğitim aileyle başlar
Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Başlatmış Olduğu Aile Eğitimini Planladı.

“HAYAT BOYU EĞİTİM, AİLE EĞİTİMİYLE BAŞLAR”

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Başlatmış Olduğu Aile Eğitimini Planladı. İsteyen Her Ebeveynin Halk Eğitim Müdürlüklerine Başvurarak Bu Kurslardan Faydalanması Mümkündür.

Edinilen bilgiye göre, 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı ; 0-3,3-6(erken çocukluk),7-11( okul çağı) ve 12-18(ergenlik) dönemlerini kapsayan bölümler halindedir ve her bir yaş aralığı 14 hafta olarak düzenlendi.

Bilgisine başvurduğumuz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun OTLUOĞLU şöyle konuştu: “Hayat Boyu Genel Müdürlüğünün istemiş olduğu eğitim Halk Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla gerçekleşmektedir. Anne-babalık bireyin hayatının en anlamlı ve önemli yaşam dönemi ve sorumlulukları arasındadır. Öyle ki bir aile kurup anne baba olunduğunda birey, artık sadece kendi yaşamından sorumlu olmayıp çocuğundan/çocuklarından da sorumlu olur. Bir başka ifadeyle hem eşin hem de çocuğun gelişiminden sorumlu olunan süreç başlar. Anne – babalık becerileri doğuştan gelen değil sonradan öğrenilen becerilerdir. Bu nedenle, amaç hem bireysel gelişme sorumluluğunun hem de anne-baba olmanın gereği, bu becerileri kazanarak aile içi ilişkiler kalitesine değer katmaktır.”

Bilgisine başvurduğumuz Pendik Halk Eğitim Müdürü Mehmet MALIÇOK da kurs hakkında açıklama yaparak anne ve babaları kurslara davet etti:“Bu hassasiyet göz önüne alınarak 0-18 yaş arası sahibi anne-babalar, bebek bekleyen anneler, çocuk sahibi olmayı düşünen ve çocukların bakımı ile sorumlu olan yetişkinler için hazırlanmış olan 0-18 yaş Aile Eğitimi Kurs Programı; bu temel düşünceden hareketle oluşturulmuştur. 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı ; 0-3,3-6(erken çocukluk),7-11( okul çağı) ve 12-18(ergenlik) dönemlerini kapsayan bölümler halindedir ve her bir yaş aralığı 14 hafta olarak düzenlenmiştir. 0-3, 3-6 yaş aile eğitim kurs programında anne-babaların yüz yüze eğitimi 4 ders saati, anne-babaların etkinlikliği uygulama eğitimi süresi 11 ders saatidir. 7-11, 12-18 yaş aile eğitimi kurs programlarında ise anne-baba eğitimi 5 ders saatidir. 

Bilimsel yaklaşımla ve program geliştirme ilkelerine dayalı olarak hazırlanmış olan program, tüm ülke düzeyinde , özellikle sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan olumsuz koşullarda yaşayan bölgelerdeki anne-babaların “anne-babalık becerileri”ni geliştirerek aile içi ilişki kalitesini arttırmak ve bu yolla çocuk ve ergenlerin kişisel gelişimlerine uygun ortamlar sağlamak amacına hizmet edecektir.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113