• BIST 10624.44
  • Altın 2477.397
  • Dolar 32.2497
  • Euro 34.9968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hangi okulda böyle konferans salonu var!

Hangi okulda böyle konferans salonu var!
Tuzla Yayla Mahallesi'nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi son derece bir modern konferans salonuna kavuştu.

Mehmet Tekinalp’e modern konferans salonu

Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi konferans salonu açılış programına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, şube müdürleri, çok sayıda okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler, okul aile birliği üyeleri ile veliler katıldı.

Okulun bodrum katında atıl vaziyette olan ve kullanılmayan geniş bir alan modern konferans salonuna dönüştürüldü.

dsc_0059-001.jpg

OKUL ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPTI

150 bin TL’nin üzerinde bir harcama yapılarak inşa edilen Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nun tüm giderleri okulun öz kaynakları tarafından karşılandı.

Okul Müdürü Mustafa Hançer, açış konuşmasına davetlilere teşekkür ederek başladı. Hançen," Salonumuzun yeri bir yıl öncesine kadar boş olarak duruyordu, her hangi bir faaliyet amacıyla kullanılmıyordu. İlçe milli eğitim müdürlüğünün fikirlerini alarak önce zemin yükseltmesi yapıldı, daha sonra ses ve ışık sistemlerinin altyapısı uygulandı. Duvarlara ve tavana ses yalıtımlı kaplama yapıldı. Zemin, salonumuzun rengine uygun bir halı ile kaplandı. Son aşamada kontrol odası, klima, projeksiyon ve 110 adet koltuk yerleştirildi. Toplamda 150 bin TL’nin üzerinde bir harcama sonucu öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Salonun mimari yapısında en büyük pay sahibi Mimar Mehmet Şişman’a huzurlarınızda teşekkür ederim." dedi.

dsc_0049.jpg

ÜNİVERSİTE BAŞARISI  % 92

Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Hançer, okulun kuruluşundan bugüne kısa bir sunumda gerçekleştirdi. Mustafa Hançer, " Eğitim Kenti Tuzla’nın güçlü bir kadrosuna sahip okulu olarak son iki yıldır eğitim öğretimdeki grafiğimizi sürekli yükselmekteyiz.  2016 yılı üniversite sınavında mezun öğrencilerimizin % 92 si iyi birer üniversiteye ve bölümlere yerleşmeyi başardılar."

dsc_0054.jpgdsc_0054.jpg

ZİL ÇALMAYAN OKUL

Hançer Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında başarılarla ve etkinliklerle dolu bir dönem geçirdiklerini, başarılı öğretmen kadrosu ve etkin bir yönetimle İstanbul’da ses getiren etkinliklerle kaliteli eğitim vermeye devam ettiklerinin altını çizdi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilikçi bir eğitim anlayışıyla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi'nde zilsiz eğitime geçildi.

"Çağdaş toplumların okulları özgürlük, demokrasi, güven ve sorumluluk olgularının egemen olduğu ve yaşandığı ortamlardır" diyen Mehmet Tekinalp Lisesi Müdürü Mustafa Hançer, "Çağın getirdiği değişmeyi karşılayacak eğitim anlayışı insanı bir bütün olarak gören öğrenci merkezli çağdaş ve demokratik eğitim anlayışıdır. Çağdaş ve demokratik eğitimin yaşamasını istediğimiz okullarda geleneksel eğitim uygulamasının klasiklerinden olan dersin başlangıç ve bitişinde çalan zilden de uzaklaşılması gerekmektedir. Bu konuda başlattığımız çalışmalar doğrultusunda okulumuzda zilsiz eğitim sistemini hayata geçirdik. Okulda devamlı çalan zil öğrencileri koşullandırmakta zile karşı şartlı refleks oluşturmaktadır. Bu da öğrencilerin düşünerek değil de zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır." dedi.

dsc_1201.jpgdsc_1201.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113