• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hamas'tan pusu! 13 İsrail Askeri öldü..

Hamas'tan pusu! 13 İsrail Askeri öldü..
Soykırımcı İsrail, Gazze'de ağır hezimete uğradı. İsrail ölü sayısını 13 olarak açıklarken Filistin kaynaklarına göre 68 işgalci askerin öldürüldüğü ve 43 işgal askerinin esir alındığı belirtildi.
  • Haber7 – ÖZEL
    Abluka altındaki Gazze’ye giriş yapmak için kara saldırısı başlatan işgalci İsrail askerleri, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından bozguna uğratıldı.

    Çatışmalarda ağır zayiat verdiği belirtilen İsrail, ölü sayısını gizlemeye çalışıyor. İsrail'in iddiasına göre 13 İsrail askeri öldürülürken Filistin kaynaklarına göre ise en az 68 işgalci asker öldürüldü, 43 işgalci asker esir alındı. 

    İSRAİL 13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
    İsrail’e ait kaynakların ilk açıklamasında dün yaşanan çatışmalar için “çok kötü bir olay olduğu ve dua istendiği” belirtildi. Ölü sayısını gizleyemeyen İsrail, Kassam Tugayları’nın saldırısında ilk etapta 9 ölünün, 4 de ağır yaralının olduğunu açıkladı. Bir açıklama daha yapan İsrail, ölü sayısının 13’e çıktığını kaydetti.

    SAYI BUNDAN ÇOK DAHA FAZLA! ARALARINDA ABD ASKERLERİ DE VAR
    Filistin kaynaklarına göre ise dünkü çatışmalarda İsrail’in çok daha fazla kaybı olduğu kaydedildi.

    Kassam Tugayları ile çatışmaya giren en az 68 işgalci askerin öldürüldüğü belirtildi. Öldürülenler arasında ABD askerlerinin bulunduğu da öğrenildi.

    Dünkü çatışmalarda bozguna uğratılan işgalcilerden 26 ABD askeri ve 17 İsrail olmak üzere toplamda 43 askerin esir alındığı öne sürüldü.

    SİYONİST ASKERLER PUSUYA ÇEKİLDİ
    Filistinli direnişçilerin, işgalcilere yönelik bir pusu daha attığı öğrenildi. Siyonist askerlerin bir binaya girmesini sağlayan Filistinli direnişçiler, girilen binayı havaya uçurarak işgalcilere ağır darbe vurdu.

    EBU UBEYDE: 22 ZIRHLI ARAÇ İMHA ETTİK
    Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada, 22 zırhlı aracın imha edildiğini söyledi. Ebu Ubeyde, “Mücahitlerimiz, işgalcilerin başlattığı kara saldırıları sonrası 22 askeri aracı imha etti. Çok sayıda işgal askeri öldürüldü. Bu daha başlangıç. Hala yapacak çok şeyimiz var. Gazze işgalciler için mezar olacak. Netanyahu, diz çökeceksin ve bu savaş senin sonun olacak.” ifadelerinde bulundu.

    İSRAİL, ZAYİATI SANSÜRLÜYOR
    İsrail askeri kaynakları, saldırıdaki gerçek zayiatın sansürden dolayı paylaşılamadığını aktardı. İsrail kaynakları, “Ayrıntıların yayınlanmasına sansürden dolayı izin verilmiyor, ordudaki askerlerimiz için lütfen dualarınızı yoğunlaştırın.” açıklamasında bulundu.

    "SON GÜNKÜ BEDEL OLDUKÇA AĞIRDI"
    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ne çok sayıda İsrail askerinin konuşlandırıldığını söyleyerek, kara birlikleriyle Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşandığını kaydetti.

    Savunma Bakanı Gallant, söz konusu çatışmalarda İsrail güçlerinin "önemli başarı elde ettiğini" iddia ederek, "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı." ifadelerini kullandı.

    KUZEYDEN DE HİZBULLAH VURDU
    Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik 105 saldırı düzenledi. Saldırılarda, istihbarat, iletişim, sinyal bozucu sistemler ve 33 radar hedef alındı. Askerleri taşıyan iki araç, iki Hummer ve 9 tank imha edildi, yaklaşık 120 İsrail askeri öldürüldü. Ayrıca 105 askeri bölge vuruldu, 69 iletişim sistemi yok edildi, 140 güvenlik kamerası ve 17 sinyal bozucu sistem imha edildi.

    KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113